CHP’nin kimlerle ‘helalleşmek’ istediğini tek tek anlattı

CHP’nin kimlerle ‘helalleşmek’ istediğini tek tek anlattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, helalleşmenin, “yüzleşmek, barışabilmek, devam edebilmek.” anlamına geldiğini savunarak, yarası olan topluluklarla helalleşeceklerini vurguladı!

Partisinin TBMM Grup Toplantısı’ndaki konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu, ‘helalleşme’ye ilişkin şunları söyledi:

“Hukuk başka. Kim ne suç işlediyse, onun karşılığı hukuktur. Hukukla helalleşmeyi karıştırmamak lazım. Onunla zaten helalleşmek imkansız. Hukuk onun hesabını soracak. Videoda da söyledim. Bir de medyada bazılarının, ‘Ne güzel, muhalefet zaten kazanıyor, ne gerek vardı tüm bunlara.’ demesine hüzünlendim. Çünkü bunlar, bu söylediklerimi strateji zannediyor. Ne stratejisi? Ben gelecekte, bu ülke çocuklarının, ardımdan bu ülkeyi barıştırdığımı söylemelerini istiyorum. Böyle anılmak istiyorum. Ne stratejisi? Evlatlarımız, diyorum. Hangi strateji çocuklarımızın geleceğinden daha önemli? Helalleşeceğiz dostlarım. Açık yaralar var, biliyorum zor olacak ama kesinlikle yapacağız ve başaracağız. 28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz. İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz. Roboski ile helalleşeceğiz. Bakın hukuk başka, helalleşme başka. Bu insanlara devlet tazminat ödeyecek ama bir taraftan da helalleşeceğiz.”

Sivas ve Kahramanmaraş mağdurları, Diyarbakır hapishanesi mahkumları, “mahalleleri gasp edilip sürülen” Romanlar, “varlık vergileri altında inim inim inlemiş azınlıklar” ve 6-7 Eylül olaylarının mağdurları, “mahkemelerde süründürülen” askerler ve aileleri, bugün Londra’ya göç etmiş en parlak genç beyinler, Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi ve Soma ile helalleşeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Darbeciler tarafından bir sağdan, bir soldan gencecik çocuklarımız asıldı bu ülkede. Bir sağdan, bir soldan o insanlarımızla helalleşeceğiz. 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden ve mahkemelerde süründürülen Mısra Öz ile helalleşeceğiz. Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz. Helalleşeceğiz dostlarım. Yakın gelecekte bir gün çocuklarımız, geçmişe baktıklarında, ‘Neler olmuş ama önümüze bakmayı bilmişiz, helal olsun onlara.’ diyecekler. Laik, demokrat, insan haklarına saygılı, müreffeh, Atatürkçü bir ülkede yaşayan çocuklarımız, birileri buna cesaret ettiği için teşekkür edecekler bize. Bizim iktidarımızı konuşmuyorum dostlarım, bizden sonra gelecek yüz iktidara bir kapı aralamamız gerekiyor. Doğru bir kapı açmamız. Evet, bütün baskıyı biz yaşayacağız ama birinin bunu yapması gerekiyordu. Nasip bize oldu.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *