Başak Cengiz’in ailesi, fail için en ağır cezayı istiyor

Başak Cengiz’in ailesi, fail için en ağır cezayı istiyor

İstanbul Ataşehir’de uğradığı kılıçlı saldırıda hayatını kaybeden mimar Başak Cengiz’in annesi, kızının failinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Ağabeyi ise Cengiz’in kadın cinayeti haberlerini ağlayarak izlediğini anlattı.

Yenimahalle ilçesindeki evlerinde taziyeleri kabul eden Başak Cengiz’in ağabeyi Fatih Cengiz, tarif edilemez bir acı yaşadıklarını belirtti. Başak Cengiz’in herkes tarafından sevilen örnek bir kişi olduğunu dile getiren ağabey Cengiz, yaşanan olayı ve vefat haberini alınca büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Fatih Cengiz, “Başak her zaman dürüst, hiçbir zaman yalan söylemeyen, kimsenin arkasından konuşmayan, herkese yardımcı olmaya çalışan, hayvan sevgisi olan bir insandı. Başımıza geleceğini bilmiyorduk ama televizyonlarda kadın cinayetleriyle ilgili haberleri gördüğünde bu konuda kesinlikle bir şey yapılmasını gerektiğini söyleyerek ağlayan birisiydi. Başak böyle bir şeyi hak etmedi.” dedi.

Kardeşi Başak Cengiz’in, nişanlısı Mahir Mızrak ile evlilik ve iyi bir mimar olma hayali kurduğunu anlatan Fatih Cengiz, topluma faydalı bir insan olmak için çalıştığını anlattı.


Cengiz’in annesi Beyhan Cengiz (solda) ve nişanlısı Mahir Mızrak (ortada) 

“Benim yavrum kendisini öldürenin düşmanı değil”

Anne Beyhan Cengiz ise kızının kimseyi incitmeyen biri olduğunu söyledi.

“Benim yavruma bu yakışmadı.” diyen Cengiz, “Konuşmamış, tanımamış, bilmiyor, benim yavrum kendisini öldürenin düşmanı değil. Doğrunun yanında olun. İdamdan başka çaresi yok. Bıçağı satanlara da ceza verilsin. Niye plan kuruyorsun benim yavruma? Önden gelseydi belki yavrum kaçardı.” diye konuştu.

Kızının pazar günü İstanbul’dan Ankara’ya dönmeyi planladığını aktaran anne Cengiz, nişanlısıyla düğün hazırlıkları yaptıklarını anlattı.

Anne Cengiz, “Kınalı yavruma düğün yapacaktım, mezara koydum. Gelinliği, bohçası hazırdı. Benim ocağımda yemek değil ateş kaynıyor. Allah kimseye evlat acısı tattırmasın. Çocuğumu herkes seviyordu. İlkokul öğretmenleri bile arıyor. Herkese merhametliydi. Benim kızım öldürülen kadınlara ağlıyordu. ‘Bir plan yapalım, yardım edelim’ derdi.” ifadelerini kullandı.

Cengiz’in Ağabeyi Fatih Cengiz

Cengiz’in ablası Zennure Türk ise kardeşini öldürenin ailesinin de cezalandırılmasını istedi. Failin avukat annesinin avukatlık belgesinin geri alınmasını talep eden Türk, “Gelsin benim kardeşimi savunsun, annemi savunsun.” dedi.

“En ağır cezanın verilmesi gerekiyor”

Başak Cengiz’in nişanlısı Mahir Mızrak ise hayallerinin yarım kaldığını söyledi.


Cengiz’in Ablası Zennure Türk

Cengiz’i almak için pazar günü İstanbul’a gitmeye hazırlandıklarını ifade eden Mızrak, en kısa zamanda düğün yapacaklarını, evlendikten sonra yaşayacakları bir ev aradıklarını anlattı.

Mızrak, şunları kaydetti: “Bu acıyı yaşayan bilir. Taziye mesajları gelip geçici. Bu kor hepimizi ömür boyu yakacak. Başka birilerinin de yanmaması için önlemler alınmasını istiyorum, yalvarıyorum. Bizim meleğimiz savunmasız şekilde gitti. Allah onu cennetine alsın. Bu suçlulara en ağır cezanın verilmesi gerekiyor, yoksa haftaya başka bir Başak Cengiz haberleri duyacağız.”

Nişanlısının çiçeği Cengiz’in yatağında

Bir inşaat projesi için İstanbul’da bulunan ve burada uğradığı saldırıda yaşamını yitiren Cengiz’in, bir yakınına sosyal medyadan 22 Eylül’de gönderdiği mesajda baharda düğün yapmayı planladığını yazdığı ortaya çıktı. Cengiz’in, babaevindeki odasında düğün eşyalarının yanı sıra nişanlısı Mızrak tarafından gönderilen çiçek de yer alıyor.

Olay

İstanbul Ataşehir’de sokakta yürürken, 27 yaşındaki Can Göktuğ Boz’un kılıçla saldırdığı Başak Cengiz, kaldırıldığı hastanede dün hayatını kaybetmişti.

Ankara’da çalışan ve bir inşaat projesi için kısa süreliğine İstanbul’a giden mimar Başak Cengiz’i öldüren saldırgan ilk ifadesinde, kılıçlara merakı olduğunu, yıllar içinde 10’a yakın kılıç satın aldığını, birini öldürmeyi kafasına koyduğunu, erkekler direnebileceği için bir kadına yöneldiğini anlatmıştı.

Saldırı kameralara yansıdı

Mimar Cengiz’in, 9 Kasım’da akşam saatlerinde Barbaros Mahallesi Karanfil Sokak’taki oturduğu siteye yürüdüğü sırada Can Göktuğ B.’nin kılıçlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturma sürüyor.

Saldırının ardından evinde gözaltına alınan Can Göktuğ Boz, “tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” ve “silahlı tehdit” suçlarından tutuklanırken, saldırı anına ilişkin anlar çevredeki güvenlik kameralarına yansıdı.

Görüntülerde, şüpheli Can Göktuğ Boz’un kaldırımda yürüyen Başak Cengiz’e arkadan yaklaşarak, kılıçla saldırması yer alıyor. Kayıtlarda, kılıç darbeleriyle yere düşen Cengiz’in kendisini korumaya çalıştığı, Can Göktuğ Boz’un da saldırısını sürdürdüğü görülüyor.

Saldırgan bir süre sonra suç aletiyle yolun karşısına geçerek hızla olay yerinden uzaklaşırken yoldan geçen vatandaşların da Başak Cengiz’in yanına koştuğu anlar kameralarca kaydedildi.

Dün cenaze töreni vardı

Başak Cengiz için Yenimahalle’deki Yahyalar Merkez Camisi’nde kılınan namaza Başak Cengiz’in ailesi, nişanlısı, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Namaz öncesi anne Beyhan Cengiz tabuta sarılarak kızı için ağıt yaktı. Baygınlık geçiren anneye cami bahçesinde ilk yardım uygulandı. Başak Cengiz’in nişanlısı Mahir Mızrak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, nişanlısını öldüren failin en ağır cezayı alması için konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Bu gibi cinayetlerin bir an önce son bulmasını isteyen Mızrak, “İdam getirsinler. Psikolojik sorunları varmış. Çıkıp birini öldürecekmiş. Her gün servise binen benim sevgilim o gün servise binmedi. Onu beklermiş. Pazar günü alıp gelecektim ben onu. Oradaki işi bitiyordu. Zaten nişanlanmıştık, düğün hazırlıklarına başlayacaktık. 6 ay oldu nişanlıydık. Görevi çıkmasa zaten İstanbul’a, evlenecektik.” ifadelerini kullandı.

Mimar Başak Cengiz’in cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra Karşıyaka Mezarlığına defnedildi.

Altun: Süreci takip edeceğiz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Ataşehir’de uğradığı kılıçlı saldırıda hayatını kaybeden mimar Başak Cengiz’in katilinin en ağır cezayı alması için sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti. Altun, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, “Başak Cengiz kardeşimizin katledilişi hepimizi yasa boğdu. Kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Saldırıyı gerçekleştiren caninin en ağır cezayı alması noktasında sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *