Devlet erkanı Anıtkabir’de

Devlet erkanı Anıtkabir’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir’de düzenlenen Atatürk’ü anma törenine katıldı.

Devlet erkanı, saat 08.45’te Aslanlı Yol’un başında bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki grupta Mustafa Şentop, Fuat Oktay, kabine üyeleri, CHP Genel Başkanı, MHP Genel Başkanı, İYİ Parti Genel Başkanı ile Yüksek Yargı organları başkanları, Kuvvet Komutanları, siyasi parti temsilcileri, bürokratlar yer aldı.

Atatürk’ün mozolesi önünde saygı duruşunda bulunan grup adına Cumhurbaşkanı Erdoğan mozoleye çelenk bıraktı. Saat 09.05’te mozole önünde saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Anıtkabir özel defterini imzalayan Erdoğan, deftere şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, zatıalinizi vefatınızın 83. seneidevriyesinde bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Kurduğunuz ve bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyetimizi, müstevlilerin emellerine dahil olan bedhahlara rağmen büyütmeye, kalkındırmaya, bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı yapmaya devam ediyoruz. Eğitim, sağlık, güvenlik, sanayi başta olmak üzere her alanda elde ettiğimiz tarihi başarılarla 2023 hedeflerimize kararlılıkla ilerliyoruz. Ülkemizin bütünlüğüne, devletimizin bekasına, necip milletimizin birliğine, dirliğine ve kadim değerlerine kastedilmesine asla izin vermeyeceğiz. Ruhun şad olsun.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *