Sırp yetkililer askeri törenle karşılandı

Sırp yetkililer askeri törenle karşılandı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Nebojsa Stefanoviç ile görüştü. Milli Savunma Bakanlığında yapılan görüşmede ikili ilişkiler ve işbirliği ele alındı.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Nebojsa Stefanoviç’i Millî Savunma Bakanlığında askerî törenle karşıladı.

Konuk Bakan Stefonaviç’in Şeref Defteri’ni imzalamasının ardından her iki Bakan önce baş başa görüştü, ardından heyetler arası görüşmelere başkanlık etti.

MSB’den yapılan açıklamada, ikili ve bölgesel savunma, güvenlik ile savunma sanayisinde iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunulan görüşmelerde Bakan Akar tarafından, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic tarafından çizilen çerçevede iki ülke arasındaki savunma ve güvenlik konusundaki ilişkilerin geliştirilmesine hızla devam edileceği, Türkiye ve Sırbistan arasındaki diyaloğun bölgenin barış ve istikrarına katkı sağladığı, Balkanların barış ve istikrarının Türkiye’nin öncelikleri arasında yer aldığı” ifade edildi.

Görüşmelere Bakan Yardımcısı Muhsin Dere de katıldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *