Büyükelçi Mercan’dan Rum Patriğin onuruna kahvaltı

Büyükelçi Mercan’dan Rum Patriğin onuruna kahvaltı

Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, ABD’yi ziyaret eden Fener Rum Patriği Bartholomeos ve beraberindeki heyeti onuruna büyükelçilik rezidansında kahvaltı verdi, kendisine teşekkür etti. Bartholomeos daha sonra Blinken ve Biden tarafından kabul edildi.

2009’dan sonra ilk kez ABD’ye bir ziyaret gerçekleştiren Fener Rum Patriği Bartholomeos, Washington’daki resmi temaslarına Büyükelçi Mercan’ın onuruna verdiği kahvaltı ile başladı.

Rahatsızlığı sebebiyle geceyi Washington’daki bir hastanede geçiren Patrik Bartholomeos, yerel saatle sabah hastaneden çıktıktan sonra Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği rezidansına geldi.

Büyükelçi Murat Mercan tarafından verilen kahvaltıya katılan Bartholomeos ve beraberindeki heyetin yanı sıra sınırlı sayıda davetli de organizasyonda yer aldı.

Patriğe teşekkür ve hediye

Konuklara selamlama konuşması yapan Büyükelçi Murat Mercan, katılımı dolayısıyla Rum Patriği Bartholomeos’a teşekkür ederken, Bartholomeos da organizasyon için Mercan’a teşekkür etti.

Kahvaltının ardından kendisine hediye takdim edilen patrik, daha sonra rezidanstaki ziyaretçi defterini imzaladı. Büyükelçi Murat Mercan ile Rum Patrik Bartholomeos, programın çıkışında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Rum Patrik Beyaz Saray’da

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da Fener Rum Patriği Bartholomeos ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. İkilinin birlikte fotoğrafı yayınlanmazken, Bartholomeos, basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından Beyaz Saray’da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Rum Patrik Bartholomeos, Biden ile son derece olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Papa Franciscus, İngiliz Kilisesinin Başpiskoposluğu, Müslüman ve Yahudi dini liderler ile tüm dünyada herkesin aşı olmasını sağlamak için bir girişim başlattığımızı duyurmaktan memnuniyet duyuyorum. Sayın Başkan Biden da bu girişimi büyük bir memnuniyetle karşıladı.” ifadelerini kullandı.

ABD’deki temaslarına dün Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan’ın onuruna verdiği yemek ile başlayan Patrik Bartholomeos, günün ilerleyen saatlerinde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya gelmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *