Çinli Bakan Katar’da Taliban ile görüşecek

Çinli Bakan Katar’da Taliban ile görüşecek

Diplomasi turuna başlayacak olan Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi 25-26 Ekim tarihleri ​​arasında Katar’ı ziyaret ederek, başkent Doha’da Afganistan geçici Taliban hükümeti heyetiyle görüşecek.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, bugünkü basın toplantısında, Bakan Wang Yi’nin ziyaretinin, Çin ile Katar arasındaki siyasi karşılıklı güveni derinleştireceğini, iki taraf arasındaki pratik iş birliğini güçlendireceğini söyledi.

Wang Wenbin ayrıca bu yılın ağustos ayından bu yana Afganistan’daki durumun köklü değişiklikler geçirdiğini ve Afgan halkının ülkenin kaderini kontrol altına almak için tarihi bir fırsatı yakaladığını söyledi ve şunları ekledi:

“Afgan halkı birçok zorlukla karşı karşıya ve acilen dış desteğe ihtiyaç duyuyor. Afganistan’ın geleneksel bir dost komşusu ve ortağı olarak Çin, Afganistan’daki durumun sağlıklı gelişimine rehberlik etmek ve Afgan halkının zorlukları aşmasına yardımcı olmak için her zaman diyalog ve temas yolunu savundu. Bu bağlamda, Çin hükümeti ve Taliban yönetici makamları, Doha’da bir toplantı düzenlemeyi kabul etti. Bu, Temmuz ayında iki tarafın Çin’in Tianjin kentinde gerçekleştirdikleri toplantı dahil olmak üzere tarihi temasların devamı olduğu gibi, Afganistan’da geçici hükümetin kurulmasından sonra iki taraf arasındaki ilk yüksek seviyeli toplantıdır. İki taraf, Afganistan’daki durum ve ortak endişe konuları hakkında derinlemesine görüş alışverişinde bulunmak için bu fırsatı değerlendirecek.”

Wang Yi dış temasları kapsamında 27-29 Ekim günlerinde Yunanistan, Arnavutluk ve İtalya’yı da ziyaret edecek.

(Cri Türk)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *