Suudi Arabistan’da ‘eğlence sezonu’ başladı!

Suudi Arabistan’da ‘eğlence sezonu’ başladı!

“Suudi Arabistan’ın en büyük eğlence etkinliği” olarak nitelenen Riyad Sezonu resmen başladı. 2016’dan bu yana ülkede başlayan ve dindar kesimlerin ifadesiyle “zorla dayatılan” açılım süreci kapsamında, gerçekleştirilen etkinliklerin kapsamı da değişmeye başladı.

Suudi Arabistan Genel Eğlence Kurumu, etkinliğin açılışına yarım milyonu aşkın kişinin katıldığını belirtti. Riyad Sezonu kapsamında 70 konserin, 350’den fazla tiyatro, sergi, futbol maçı ve güreş etkinliğinin yapılacağı aktarılıyor.

Konserlere uluslararası boyutta tanınan birçok ismin katılacağı ifade ediliyor.

Etkinliğe kadın ve erkekler birlikte katılıyor.

Konser ve gösteriler kapsamında, Suudi Arabistan’da geçmişte yasak olan birçok uygulama da halka açık bir şekilde gerçekleşecek. Kadınlar ve erkeklerin beraber bu gibi etkinliklerde yer alması, kadın şarkıcı ve dansçıların etkinliklerde boy göstermesi geçmişte ülkede sık olarak rastlanmayan uygulamalardı.

Yeni dönem ve dini reformlar

2016’dan bu yana ülkede başlayan ve dindar kesimlerin ifadesiyle “zorla dayatılan” açılım süreci kapsamında, gerçekleştirilen etkinliklerin kapsamı da değişmeye başladı.

Bu sene ilk kez, tesettürsüz kadınlar 23 Eylül’deki “Suudi Arabistan Milli Günü” kapsamında kelime-i tevhid yazılı Suudi bayrağı önünde şarkı söylememiş ve dans etmişti.

Bununla beraber, ülkede Suudi yönetimini eleştirenlerin tutuklanması nedeniyle söz konusu eleştirilerin açıkça yapılmaması da dikkat çekiyor.

Özellikle Veliaht Prens Muhammed bin Selman döneminde birçok din alimi ve kanaat önderi tutuklandı, hapse atıldı, işkence gördü ve cezaevlerinde öldürüldü.

Kaynak: Mepa News

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *