Ak Parti sözcüsü Ömer Çelik, 93 yaşında hayatını kaybeden gazeteci Sami Kohen için taziye mesajı yayınladı, Sami Kohen için “gerçek bir ekol ve çok iyi bir örnekti” ifadesini kullandı.
Ömer Çelik, Twitter hesabından Kohen için taziye mesajı yayınlayarak üzüntülerini bildirdi.
Çelik mesajında, “Diplomasi ve dış politika konusunda büyük bir usta olan gazeteci Sami Kohen’i kaybettik. Bir okul gibi üretti ve arkasına büyük bir birikim bıraktı. Basın dünyamıza ve değerli ailesine başsağlığı diliyoruz. Sami Kohen yaptığı işte gerçek bir ekol ve çok iyi bir örnekti” dedi.
Sami Kohen kimdir?
1928 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Sami Kohen, Yahudi bir ailenin çocuğudur. Kendisi gibi gazeteci olan babası Albert Kohen’in çıkarmakta olduğu ‘La Boz de Türkiye’ (Türkiye’nin Sesi) gazetesini çıkarmaya, babasının ölümünden sonra devam etti. Daha sonra Yeni İstanbul ve İstanbul Ekspres gazetelerinde çalıştı. Abdi İpekçi’nin daveti ile 1954 yılında Milliyet gazetesine transfer oldu. Ölümüne kadar geçen sürede ana gazetesi olan Milliyet yanında “Newsweek”, “Christian Science Monitor”, “The Guardian” için de yazılar kaleme aldı.
İki çocuk babası olan Kohen, son olarak geçen yıl 12 Ekim’de “Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Ödülü”ne layık görülmüş, ödülünü Mevlüt Çavuşoğlu’nun elinden almıştı.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *