Belçika, Merkel’e ‘Leopold nişanı’

Belçika, Merkel’e ‘Leopold nişanı’

Angela Merkel, 16 yıl sonra Almanya Şansölyesi olarak görevinden ayrılmadan önce sembolik bir “veda” ziyareti için cuma gününü Belçika’da geçirdi.

Önümüzdeki hafta Avrupa Zirvesi için yapacağı ziyaretin yanı sıra, bu, Merkel’in Belçika’ya yapacağı son resmi ziyaret. Bu özel gün münasebetiyle Başbakan Alexander De Croo, Merkel ile birlikte Laeken’deki Kraliyet Sarayı’nda Kral Filip’i ziyaret etti ve burada De Croo ile birlikte öğle yemeği yedi.

Euronews’un aktardığına göre, burada Merkel’e Belçika’nın en yüksek nişanı olan Leopold Nişanı ve Büyük Kurdelesi sunuldu.

Merkel, ziyareti esnasında yaptığı konuşmada, Almanya’da kurulacaka bir sonraki hükümetin ‘AB yanlısı’ bir hükümet olacağını, bunun da diğer üye ülkelere önemli bir mesaj taşıdığını söyledi.

Resmi bir ziyaret olduğu için Merkel, 21 ve 22 Ekim’deki Avrupa Konseyi toplantısına hazırlık amaçlı olarak De Croo ve ülkelerin delegasyonlarıyla görüşmek üzere Brüksel’deki Egmont Sarayı’na da geldi.

Almanya’da koalisyon çalışmaları devam ediyor

Merkel’in Alman hükümetinin başkanlığını kimin devralacağı ise belirsizliğini koruyor, ancak Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat CDU ve kardeş partisi CSU, seçimlerde kaybettikleri için bir sonraki hükümette yer almayacaklar.

11 milyon nüfuslu ve Almanya’nın komşusu olan Belçika, Avrupa Birliği ve Nato’nun merkezlerinin bulunduğu Batı Avrupa ülkesidir.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *