Kenya Cumhurbaşkanı, Beyaz Saray’a davet edildi

Kenya Cumhurbaşkanı, Beyaz Saray’a davet edildi

ABD Başkanı Joe Biden, Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta’yı Beyaz Saray’da ağırlayacak. İki lider Perşembe günü (yarın) bir araya gelecek. Kenyatta, Başkan Biden’ın göreve geldikten sonra Beyaz Saray’da görüşeceği ilk Afrikalı lider olacak.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki yaptığı açıklamada, Biden ve Kenyatta’nın demokrasinin korunması, insan hakları, bölge barışı, güvenlik, ekonomik büyüme ve iklim değişikliğiyle mücadele konularını masaya yatıracaklarını söyledi.

Kenya, bu ay Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi dönem başkanlığını da üstleniyor. ABD ve Kenya arasında uzun zamandır süregelen ekonomi, güvenlik ve terör karşıtı operasyonlar konusunda işbirlikleri bulunuyor.

Voa News’un aktardığına göre, Biden ve Kenyatta ayrıca uluslararası para transferlerinde daha fazla şeffaflık öngören yapı üzerinde de görüş alışverişinde bulunacak.

Kenya Cumhurbaşkanı Kenyatta’nın adı, Pandora Belgeleri olarak bilinen ve vergi cennetlerine para kaçırma iddialarını gündeme getiren haberlerde de yer almış, ancak Kenyatta iddialara yanıt vermemişti.

ABD Başkanı Biden ve Kenya Cumhurbaşkanı, Etiyopya’da devam eden şiddet olaylarını da ele alacak. ABD yönetimi son olarak Etiyopya’da çatışan gruplara yaptırım uygulanmasını içeren bir karar almıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *