İsrail ziyaret eden Merkel’den Türkiye açıklaması

İsrail ziyaret eden Merkel’den Türkiye açıklaması

Siyonist devlete veda ziyareti sırasında Almanya Başbakanı, “Türkiye’yi görmezden gelemezsiniz. NATO üyesi Türkiye, Avrupa’ya yasa dışı göçle mücadelede AB için merkezi bir rol oynuyor.” ifadesini kullandı.

Jüdische Allgemeine gazetesi, Kudüs’te Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsünü ziyaret eden Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye ile ilgili sözlerine yer verdi.

Başbakan Merkel burada Türkiye ile ilgili bir soru üzerine, “Türkiye’yi görmezden gelemezsiniz. NATO üyesi Türkiye, Avrupa’ya yasa dışı göçle mücadelede AB için merkezi bir rol oynuyor. Türkiye’nin büyük hedefleri var ve ilişkilerde birçok hayal kırıklığı yaşanıyor. Temel konularda tutumlar farklı olsa bile yine de pragmatik anlaşmalar bulmanız gerekiyor. Birbirimizle konuşmaya devam etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Dış politikanın, değerler ve çıkarların bir karışımı olduğunu söyleyen Merkel, “Burada doğru dengeyi bulmak büyük mesele.” dedi.

Merkel-Putin-Macron arasında telefon zirvesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve FransaCumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Ukraynakonusunu ele aldı.

Kremlin Sarayı’ndan yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. Görüşmede Ukrayna’daki iç çatışmayı sona erdirme çabalarının ayrıntılı olarak tartışıldığı ifade edildi. Üç liderin çözümün temeli olarak 2015 Minsk anlaşmalarının uygulanmasının önemine dikkat çektiği, Normandiya formatı çerçevesinde koordinasyonun sağlanmasıyla ilgili oldukları aktarıldı. Liderler, danışmanlarından ve dışişleri bakanlarından Normandiya Dörtlüsü formatında temasları hızlandırmalarını ve çalışmalarını istedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *