Romanyalı milyarder uçak kazasında öldü

Romanyalı milyarder uçak kazasında öldü

Havalandıktan dakikalar sonra çakılan özel jetin parçaları gökyüzünde uçuştu, kurbanların kimlikleri belirlendiğinde ise büyük bir şok yaşandı. 68 yaşındaki Romanyalı milyarder Dan Petrescu, 65 yaşındaki eşi Regina Petruscu, 30 yaşındaki oğlu Dan Stefan Petruscu ve aile dostları olarak toplam 8 kişi olay yerinde ölmüştü.

İtalya’nın kuzeyindeki Milano’da boş bir binaya çakılan küçük uçakta kimlerin olduğu ortaya çıktı, görgü tanıkları özel jetin düşmeden önce alev aldığını söylüyor.

Milano’daki Linate Havalimanı’ndan Sardinya adasına gitmek üzere havalanan küçük uçağın pilotu, kentin banliyö semtlerinden birinin üstüne geldiğinde kontrolü kaybetti.

İçerisinde sekiz kişi bulunan özel jet San Donato ilçesinde boş bir binanın üstüne düştü. Bina ve park halindeki araçlar alev alırken yerde yaralanan kimse olmadı.

Korkunç kazanın gerçekleştiği yer bir metro istasyonunun hemen yakınıydı. Görgü tanıkları, tek motorlu Pilatus PC-12 tipi uçağın havada kontrolü kaybettiğini ve alevler gördüklerini aktarıyor.

Reuters konuşan Giuseppe “Uçak üstümdeyken sanki motorları çalışmayı bırakıyormuş gibi bir ses duydum” dedi ve ekledi: “Sonrasında da gürültülü bir patlama duydum. Evimizin pencereleri sarsıldı. Camı açtığımda büyük dumanları gördüm.”

Görgü tanığı 19 yaşındaki Andrea ise, “Tam olarak düşerken gördüm. Sonra çok duman ve alev vardı. Gökyüzünde uçağın parçaları uçuşuyordu. Çok korktum. Daha sonra polis ve jandarma ekipleri geldi. Şans eseri yol boştu, kimse yoktu” diye konuştu.

UÇAĞI PETRESCU KULLANIYORDU

İtfaiye ve kurtarma ekipleri olay yerine geldiğinde kazan mahallinden halen dumanlar yükseliyordu. Ekipler, tek motorlu jetteki pilot ve diğer yolcuların öldüğünü belirledi.

Milano’da görev yapan savcı Tiziana Siciliano, kazadan önce uçuşla ilgili radarda anormallik tespit edildiğini ancak uçaktan herhangi bir alarm gelmediği bilgisini verdi.

Uçakta kimlerin bulunduğu kısa sürede belli oldu. 68 yaşındaki Romanyalı milyarder Dan Petrescu, 65 yaşındaki eşi Regina Petruscu, 30 yaşındaki oğlu Dan Stefan Petruscu ve aile dostları uçaktaydı.

İtalyan medyasına göre, uçakta İtalyan iş insanı Filippo Nascimbene, eşi Claire Alexandrescou, bir yaşındaki oğulları Rafael ile Claire Alexandrescou’nun annesi Miruna Anca Wanda Lozinschi de vardı.

Yine İtalyan medyası, Romanya’nın en zengin isimlerinden biri olan milyarder Dan Petruscu’nun uçağı kendisinin kullandığını yazdı ancak bu bilgi henüz resmi olarak doğrulanmış değil.

Romanya gazetesi Adevarul, Fransız pasaportu da taşıyan 68 yaşındaki müteahhit Dan Petrescu’nun servetinin 3 milyar euroyu bulduğunu sayfasına taşıdı.

Yerel medyaya yansıyan haberlerde, Dan Petruscu ve beraberindeki yedi kişinin Sardinya Adası’nın Olbia kentinde yaşayan 98 yaşındaki annesini ziyarete gittiği kaydedildi.

Alev alan binadaki yangının söndürülmesiyle uçağın kara kutusu bulundu, İtalyan makamları kazayla ilgili soruşturma başlattı. Milano Belediye Başkanı Giuseppe Sala da olay yerini inceledi.

(milliyet.com.tr)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *