Gerçek Hayat’tan “Hedefimiz Türk birliği” özel sayısı

Gerçek Hayat’tan “Hedefimiz Türk birliği” özel sayısı

2000 yılında yayınlanmaya başlayan ve bir dönem İslamcı camianın önde gelen entelektüel mecralarından biri haline gelen Gerçek Hayat dergisi Türk Dünyası özel sayısı çıkardı: “Hedefimiz Türk birliği”.

2000 yılında İslamcı camianın tanınan kalemlerinden Hakan Albayrak’ın liderliğinde yayın hayatına başlayan Gerçek Hayat dergisinin yeni sayısı tartışma konusu oldu.

28 Şubat sürecinin etkileri ve artçılarının devam ettiği bir dönemde yayınlanmaya başlayan Gerçek Hayat, o dönemde İslamcı camianın en önemli yayınlarından biri haline gelmişti.

2000’li yıllarda dergide İsmet Özel, Ahmet Taşgetiren, Abdurrahman Dilipak, Ahmet Taşgetiren, Cihan Aktaş, Erol Göka, Mehmet Şevket Eygi, Rasim Özdenören, Sibel Erarslan gibi İslamcı camianın önde gelen isimleri yazmıştı.

Gerçek Hayat, 2016 yılında Yeni Şafak’ı da çıkaran Albayrak Medya grubuna katıldı.

Dergi, 2020 yılında yayınlanan 1031. sayısında “Hilafet için toparlanın” kapağı ile çıkmış ve bu kapak o dönemde çok tartışılmıştı.

İlk olarak Hakan Albayrak’ın öncülüğünde İslamcı bir dergi olarak yayınlanmaya başlayan ve uzun yıllar İslamcı camiada gençlerin başucu dergisi olmayı başaran Gerçek Hayat’ın yeni sayısı ise “Hedefimiz Türk Birliği” kapağı ile yayınlandı.

Gerçek Hayat’ın Türk birliği çağrısı yapan yeni sayısının kapağına İslami kesimden tepkiler geldi. Bunun İslami camiadaki milliyetçileşmeyi, Cumhur İttifakı’nın etkilerini gösterdiğini söyleyenler var.

O tepkilerden bazıları şöyle.

İLGİNÇ! GERÇEK HAYAT DERGİSİ TÜRKÇÜ MÜ OLDU? YOKSA İSLAMCILAR MI TÜRKÇÜ OLDU? ÇÜNKÜ HEDEFLERİNİ TÜRK BİRLİĞİ OLARAK TANIMLIYORLAR. PİC.TWİTTER.COM/NFSCMPZFSX

— Ergün Yıldırım (@ErgunYildirimTr) October 2, 2021

ÜSTTE ULUYAN BİR KURT UNUTULMUŞ GİBİ, AYAKLARI YERE BASMAYAN İSLAMCILAR MİLLİYETÇİ İDEOLOJİYE KAYMIŞ HTTPS://T.CO/MİSKH9KF1Y

— Mehmet Nur Turkes (@mnturkes) October 2, 2021

ÜNİVERSİTE YILLARINDA TAKİP ETTİĞİMİZ, İSLAMİ ÇİZGİSİ OLAN DERGİNİN SON YILLARDA GELDİĞİ ÇİZGİ, ESKİ BİRÇOK İSLAMCININ ŞİMDİLERDE NASIL MİLLİYETÇİLİĞE EVRİLDİĞİNİN GÖSTERGESİ… HTTPS://T.CO/VYBJYYİCAG

— Hatip Erdoğmuş (@HatipErdogmus) October 2, 2021

BİRKAÇ AY ÖNCE HALİFELİK ÇAĞRISI YAPILIYORDU. KIZILELMA ÇAĞRISI BİRAZ KESKİN BİR DÖNÜŞ OLMUŞ SANKİ 🙂 HTTPS://T.CO/6MMUZ2XTYJ

— Cihat Arpacık (@ArpacikCihat) October 2, 2021

BUGÜN DR’DE GÖRDÜM. HAYKIRA HAYKIRA GÜLESİM GELDİ. NEREDEN NEREYE. HTTPS://T.CO/MXGKI4QLED

— Enes Mirsad Bosnalı (@emirsadbosnali) October 2, 2021

(Kaynak: Serbestiyet)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • Mehmet Özkan
    3 Ekim 2021, 13:18

    AKP ve tayyibizm Türkiye de İslam cıları hem kirletti hem tüketti.. Artık bu topluma söyleyecekleri bir sözleri kalmadı. Bu kadar derin bir fikri savrulmak beklenmiyordu..
    Derin devlet çizgisi ve milliyetçi resmi paradigma dindar İslamcı taifeyi esir aldı.

    REPLY