TASC’tan geri adım

TASC’tan geri adım

Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi, Filistin davasını görmezden gelen İbrahim Anlaşması’na açık destek maddeleri içeren Ortodoks Yahudi Ticaret Odası’nın deklarasyonundan çekildiğini duyurdu.

Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi ile Ortodoks Yahudi Ticaret Odası’nın deklarasyonunda, İsrail ile Körfez arasında köprü kuran İbrahim Anlaşması’na açık destek içeren maddeler yer aldığı deklarasyon metninin Karar tarafından gündeme getirilmesi sonrası TASC anlaşmadan çekildi.

Türk Amerikan Komitesi ile Ortodoks Yahudi Ticaret Odası arasında ABD’de ortak deklarasyon yayımlandı. Karar’ın gündeme getirdiği metinde, Trump döneminde İsrail ile BAE arasında imzalanan ve Filistin davasını yok sayan Abraham Anlaşması’na destek içeren maddelerin olduğu ortaya çıkmıştı. 19 Eylül’de imzalanan ve ‘Abraham anlaşmaları gibi girişimlerle bölgesel barış, refah ve güvenliği desteklemek…’ ifadesinin geçtiği deklarasyon metni Ankara’nın değişen tavrı nedeniyle tepki çekmişti.

Türk – Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC), deklarasyon kararında geri adım atarak, deklarasyondan çekildiğini açıkladı. TASC tarafından paylaşılan metinde şu ifadelere yer verildi:

“Uygun bir konsensüs olmaması nedeniyle TASC, TASC-OJC Deklarasyonundan çekilmektedir. Barış, refah ve güvenlik için tüm ilgili taraflarla daha fazla tartışma ve diyalog için sabırsızlanıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kuzeni Dr. Halil Mutlu’nun eş başkanlığını yaptığı TASC’ın Yahudi Ticaret Odası’yla yayınladığı deklarasyonun ardından Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ortak metinle objektif karşısına geçmişti.

New York’ta bir garip mutabakat

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *