Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretini tamamladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyaretini tamamladı

ABD’nin New York kentindeki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler ABD’den ayrıldı. Erdoğan’ı havaalanından büyükelçi Murat Mercan ve Feridun Sinirlioğlu yolcu etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı havaalanından Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Feridun Sinirlioğlu ve diğer yetkililer uğurladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Emine Erdoğan, Hulusi Akar, Mehmet Muş, Mehmet Nuri Ersoy ve Binali Yıldırım da Türkiye’ye döndü.

Erdoğan’ın ABD seyahati 19 Eylül’de başlamıştı.

BM 76. Genel Kurulu’nda konuşma yapan Erdoğan, ABD ziyareti sırasında Türkevi binasının açılışını da yaptı, birçok ülkenin yetkilileri ile burada görüşmeler gerçekleştirdi.

BM Genel Sekreteri Guterres ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile görüşmeler önem kazanırken, bu iki lider dışında ABD’li ya da batı bloku üyesi bir ülke ile temas gerçekleştirilememesi dikkat çekti.

Son gün Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beyaz Saray’a davet edildi, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *