Erdoğan’ı ABD’de Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı

Erdoğan’ı ABD’de Mevlüt Çavuşoğlu karşıladı

ABD’ye ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York havaalanına inerken Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından karşılandı.

ABD ziyaretinde Recep Tayyip Erdoğan’a, eşi Emine Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da eşlik ediyor.

Uçağı, John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı’nda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan karşıladı.

Erdoğan, New York’ta bugün resmi açılışını yapacağı Yeni Türkevi Binası’nda incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Türkevi binası 36 katlı ve 171 metre yüksekliğinde. Temeli 2017’de atılan bina, Birleşmiş Milletler binasının hemen yanına inşa edildi.

Erdoğan daha sonra, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından düzenlenen “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” başlıklı konferansta konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki yıllık zorunlu bir aranın ardından bu sene sağlık ve afiyet içinde tekrar bir araya geldiklerini belirterek, “Kardeşlerimizin arasında olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyorum.” dedi.

Erdoğan, Yeni Türkevi Binası için ise, “Bu gurur abidesi yalnızca vatandaşlarımızın değil, Müslüman Amerikan toplumunun da evi olarak faaliyet gösterecektir.” ifadelerini kullandı, rabia selamı verdi.

Erdoğan’ın sonraki görüşmesi, ABD’deki Müslüman toplumunun temsilcileri oldu. The Manhattan Center’daki görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *