“Hakikatin Ölçüsü Bilim mi Vahiy mi?”

“Hakikatin Ölçüsü Bilim mi Vahiy mi?”

Köklü Değişim’in yeni sayısı “Hakikatin Ölçüsü Bilim mi Vahiy mi?” başlığıyla okurlarıyla buluştu. Gündemdeki meseleleri inceleyen ve vahiy ve sünnet ışığında çözümler arayan derginin yeni sayısında, “Din mi, Bilim mi?” tartışmalarına değiniliyor.

Köklü Değişim Medya bünyesinde yer alan Köklü Değişim Dergisi, son zamanlarda sıkça gündeme gelen “Din mi Bilim mi?” tartışmalarına Eylül 2021 sayısında nokta koydu!

Zaman zaman ateşi harlanan bu tartışmayı, özellikle Kur’an-ı Kerim üzerinde yapılmaya çalışılan manipülatif anlayışlar bu ayın dergi sayfalarında değerlendirildi. Bu bağlamda Dr. Abdurrahim Şen “Hakikatin Ölçüsü Bilim mi, Vahiy mi?” başlıklı makalesinde, kadim tartışmayı masaya yatırıyor ve hakikate ulaşmadaki yegâne ölçüyü ortaya koyuyor. Serdar Yılmaz ise “Bilim ve Bilimin Sınırları” başlıklı makalesinde “Bilim nedir, sınırları neresidir, din-bilim ilişkisi nasıl olmalıdır?” sorularına cevap veriyor.

Derginin diğer kalemlerinden Abdullah İmamoğlu bu ayki yazısında “Kur’an Hayatımızın Neresinde?” sorgulaması yaparken, İlyas Kösem de “Dünden Bugüne Değişen İslâm Algısı” başlıklı makalesinde, tarihsel süreçte İslâm algısı üzerinde yapılan tahrifatı gözler önüne seriyor. Hakkı Eren de, “Kitap’a Uymak mı, Kitabına Uydurmak mı?” başlıklı makalesinde “yalnız Kur’an” söyleminin tenkidini yapıyor.

Dergide ayrıca Esad Mansur, Muhammet Hanefi Yağmur, Musa Bayoğlu ve Muhammed Emin Yıldırım’ın yanı sıra konuk yazarlar Melikşah Sezen, Mehmet Akif Can ve Şükrü Hüseyinoğlu’nun makaleleri de yer alıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *