Türkiye’nin ev sahipliğinde ABD ve İspanya ile tatbikat sürüyor

Türkiye’nin ev sahipliğinde ABD ve İspanya ile tatbikat sürüyor

Milli Savunma Bakanlığı, Dynamic Front-2021 Tatbikatı’nın ikinci safhasının Türkiye, ABD ve İspanya Silahlı kuvvetleri unsurlarının katılımıyla sürdüğünü bildirdi. Ankara’nın Polatlı ilçesinde yapılan tatbikat 20 Eylül’e kadar devam edecek.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, ​​​​​​​”Dynamic Front-2021 Tatbikatı, Türkiye’nin ev sahipliğinde Türkiye, ABD ve İspanya Silahlı kuvvetleri unsurlarının katılımıyla devam ediyor.” ifadesine yer verildi.

Dynamic Front 2021 tatbikatı ikinci safhası (DF-21-II) ABD Avrupa Kara Komutanlığı koordinatörlüğünde; Türkiye, ABD ve İspanya Silahlı Kuvvetleri unsurlarının katılımı ile 05-20 Eylül tarihlerinde Türkiye’nin ev sahipliğinde, Ankara’nın Polatlı ilçesinde icra ediliyor.

Tatbikatın amacı, tatbikata katılan ülke Topçu unsurlarını çok uluslu harekâta yönelik hazırlamak ve çok uluslu birliğin eğitim, iş birliği ve birlikte çalışabilirliğini geliştirmek.

Tatbikata, ABD’den yaklaşık 90-100 aracın katılırken, tatbikata katılacak ABD unsurları 05 Ağustos’ta İzmir Limanı’na geldi. Araçlar 7-8-9 Ağustos tarihlerinde tırlar ile Polatlı’ya götürüldü.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *