Gazze yine saldırıya uğradı

Gazze yine saldırıya uğradı

Siyonist İsrail savaş uçakları, Gazze’nin orta kesimlerinde çeşitli noktalara hava saldırısı düzenledi. Siyonist saldırıda Gazze halkında can kaybı yaşanıp yaşanmadığına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail ordusundan dün akşam yapılan açıklamada, son 24 saat içerisinde Gazze’den atılan ikinci bir roketin de “Demir Kubbe” hava savunma sistemi tarafından imha edildiği kaydedilmişti.

İsrail, Mayıs ayında 11 gün boyunca (10-21 Mayıs arası) Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 66’sı çocuk, 39’u kadın olmak üzere 254 Filistinli şehit olmuştu. Bu saldırılarla eş zamanlı olarak temel insani malzemelerin girişini de engellemişti. Sınır kapılarındaki bu durum, ateşkes sağlanmasına rağmen düzelmemişti.

Siyonist saldırı, Hamas’la sağlanan ateşkesle sona ermişti. İsrail, 2007’den bu yana abluka altında tuttuğu Gazze’ye, ateşkese rağmen hemen hemen her gün saldırılarını sürdürmekte. Bu saldırılara gerekçe olarak da Gazze’den kendisine atılan roketleri göstermekte.

Kendilerine “Gece Kargaşa Birimi” adını veren Filistinli gençler de bir haftadır, ablukayı protesto etmek ve Yahudi yerleşimleri ile İsrail askerlerini rahatsız etmek amacıyla geç saatlerde çeşitli bölgelerdeki sınır şeritlerinde araç lastiği yakıp ses bombası atıyordu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *