Çavuşoğlu: Ertuğrul Gazi’nin sancağını taşıyoruz

Çavuşoğlu: Ertuğrul Gazi’nin sancağını taşıyoruz

Ertuğrul Gazi’yi anma etkinliklerine katılan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Bilecik Valiliği yazılı kürsüde konuştu, “Bugün hepimize güç ve ilham veren, Kayı’nın töresi, Yörük’ün adabı, Edebali’nin ahlakıdır. Alperenlerin serdarı Ertuğrul Gazi’nin otağında yanan o ateşin ışığı bugün bizlerin yolunu aydınlatıyor.” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bilecik’in Söğüt ilçesinde düzenlenen “740. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri”nde konuşma yaptı. Çavuşoğlu, Söğüt’ten esen medeniyet rüzgarının asırlar boyunca üç kıta, yedi iklime adaletle hükmettiğini söyledi ve şöyle devam etti:

“Bu büyük medeniyetin çocukları olmak bizim için iftihar vesilesidir. Bugün hepimize güç ve ilham veren, Kayı’nın töresi, Yörük’ün adabı, Edebali’nin ahlakıdır. Alperenlerin serdarı Ertuğrul Gazi’nin otağında yanan o ateşin ışığı bugün bizlerin yolunu aydınlatıyor. Osman Gazi’nin rüyasında gördüğü gibi, kökleri sağlam olan ağacın dalları göğe uzanır, tüm dünyayı kaplar. Hamdolsun bizim de köklerimiz sağlam. Bir ayağımızı toprağımıza sıkı sıkıya basıyoruz, diğeriyle tüm dünyayı siyasetimizle, ekonomimizle, kültürümüzle nakış nakış işliyoruz. Asya’dan Afrika’ya, Orta Doğu’dan Balkanlar’a, ecdadımızın ahlak, adalet ve insaniyet taşıdığı coğrafyalarda bu şanlı millet için gururla boy gösteriyoruz.”

‘Gerektiğinde oyup kurup gerektiğinde bozuyoruz’

Çavuşoğlu, gerek Türkiye’de gerek bölgede gerekse dünyada güvenlik, huzur, refah, adalet ve kalkınma için gece gündüz demeden çalıştıklarını anlattı.

Çavuşoğlu, hem sahada hem de masada hak edene hak ettiği gibi davrandıklarını savundu. Gerektiğinde oyun kurup, gerektiğinde bozduklarını ileri süren Çavuşoğlu, “Güçlünün değil, haklının hakim olduğu, daha adil bir dünya için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Ertuğrul Gazi’nin sancağını gururla taşıyoruz. Bunu yaparken de Akif’in, ‘Mefkuremiz göklerde dalgalanan bir sancak, Allah’ın huzurunda eğiliriz biz ancak!’ dizesini şiar ediniyoruz. Mazlumun yanında, adaletsizliğin karşısındayız. Çünkü, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ ve ‘Türk beklenendir.’ Biliyoruz ki tüm mazlumların gözleri üzerimizde. Biliyoruz ki soydaşlarımızın yürekleri bizimle. Biliyoruz ki kardeşlerimizin duaları bizimle.” ifadesini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *