Şahin’den Çin kanalına demeç: Taliban Çin’le iş birliği yürütmek istiyor

Şahin’den Çin kanalına demeç: Taliban Çin’le iş birliği yürütmek istiyor

Taliban’ın Katar’daki Siyasi Ofisi Sözcüsü Süheyl Şahin, Çin Medya Grubu’na bağlı Global Watch kanalına verdiği özel demeçte, Taliban’ın Çin’le iş birliği yürütmek istediğini belirtti.

Afganistan hükümeti heyetinin bir üyesi olarak daha önce Çin ziyaretinde bulunduğunu anımsatan Şahin, Çin’le iyi ilişkiler kurulması politikalarının olduğunu kaydetti.

Afganistan’ın, komşu ülkelerinden Çin’le iş birliği yürütmek istediğini ve ABD askeri birliklerinin ülkedeki işgalinin sona erdiği kritik bir dönemden geçtiğini ifade eden Şahin, “Umarım gelecekte Afganistan’ı inşa etmek için Çin ile birlikte çalışabiliriz. Aynı zamanda Afganistan, Çin’i ve diğer bazı komşu ülkeleri birbirine bağlayan bir merkez olma fırsatına da sahip olacak.” ifadesini kullandı.

Şahin, Taliban’ın, herhangi bir örgütün Afganistan toprağını kullanarak Çin dâhil herhangi bir ülkeye zarar vermesine izin vermeyeceğini taahhüt ettiğini yineleyerek, ekonomik kalkınmayı gerçekleştirmek isteyen Afganistan’da istikrara ihtiyaç duyulduğunun ve bu nedenle herhangi bir örgütün Afganistan’da terör faaliyetlerinde bulunmasına izin verilmeyeceğinin altını çizdi.

(CRI Türk)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *