Rumların ders kitabından Atatürk sayfasını yırtmasına tepkiler

Rumların ders kitabından Atatürk sayfasını yırtmasına tepkiler

Rum yönetiminin okullarda okutulan bir ders kitabından Atatürk’ün anlatıldığı sayfanın yırtılması talimatına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Twitter hesabından bir kınama yayınlarken, Ak Parti sözcüsü Çelik de, “Atatürk’ün temsil ettiği değerlerimize düşmanlık” dedi.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Eğitim Bakanlığı’nın, öğrencilere dağıtılacak ders kitabında Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatan bir bölümün yer alması nedeniyle kitabın toplatılması kararı vermesine Fuat Oktay tepki gösterdi.

Oktay, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“GKRY yetkililerine, geçmişin omuzlarına yüklediği tarihi mirası ders kitaplarından sayfalar yırtarak silmenin mümkün olamayacağını hatırlatırım.

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e ve onun nezdinde milletimize yapılan bu saygısızlık, esasen Rumların Ada’daki Türk varlığına karşı hazımsızlığının en net göstergesidir. Kınıyorum!”

Ömer Çelik’ten kınama

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de sosyal medya hesabı Twitter’dan tepkisini dile getirdi, “Atatürk’ün temsil ettiği değerlerimize düşmanlık” ifadesini kullandı. Çelik açıklamasında şöyle dedi:

“Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yetkililerinin bir ders kitabından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anlatıldığı sayfanın yırtılması talimatını vermesi, Rum kesimi yöneticilerinin Atatürk’ün temsil ettiği değerlerimize düşmanlığının ifadesidir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Atatürk’e ve Atatürk nezdinde Türk milletine yapılan bu saygısızlığı kınıyoruz. Bu düşmanca tutum, Atatürk’ün temsil ettiği “yurtta sulh, cihanda sulh” yaklaşımına karşı çağdışı bir yaklaşımdır.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yetkililerinin bu barbarca yaklaşımı Kıbrıs Türkleri ile birlikte yaşama iradesi noktasındaki tahammülsüz yaklaşımlarının da açık göstergesidir.

Savaşta yenik düşen Yunanistan lideri Venizelos’un 1934’te savaşın galibi Mustafa Kemal Atatürk’ü Nobel Barış Ödülü’ne aday göstermesi tarihi bir gerçektir. Yunan ve Rum liderlere bu tarihi mirası hatırlatıyor ve yüzleşmeye davet ediyoruz.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *