CHP heyeti Anıtkabir’de

CHP heyeti Anıtkabir’de

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, partinin kuruluşunun 98. yılı gerekçesiyle Anıtkabir’e ziyaret gerçekleştirdi.

Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, 98. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti. Heyet adına Kılıçdaroğlu tarafından mozoleye çelenk kondu, İstiklal marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Anıtkabir’in avlusunda bulunan, İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün mezarı ziyaret edildi.

Ardından Anıtkabir defterini imzalayan Kılıçdaroğlu, deftere şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, sayın genel başkanım, partimizin 98’inci yıl dönümünü kutlamanın heyecanıyla huzurundayız. Yaktığın bağımsızlık ateşi, bugün de canlılığını korumakta, ilkelerin yolumuzu aydınlatmaktadır. Huzurunda milletimize söz veriyoruz. Kurduğun laik cumhuriyeti demokrasi ile taçlandıracak; bölgemizde bulunan kardeş halkların kutup yıldızı, umut ışığı olacağız. Sayın genel başkanım, bugün içeride ve dışarıda yaşadığımız her olay kuruluşta aldığın kararların doğruluğunu ve ufkunun derinliğini bize göstermektedir. Eserin olan Cumhuriyet Halk Partisi, genel başkanından en yeni üyesine kadar ilke ve devrimlerine eksiksiz bir bağlılıkla, demokrasi mücadelesine devam ediyor, edecektir. İlkemiz yorulmadan çalışmak ve bir kez daha, hakimiyeti kayıtsız şartsız millete telim etmektir. Size ve silah arkadaşlarınıza, hayatını kaybetmiş tüm CHP’lilere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Ruhun şad olsun.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *