Nato’dan, Rusya ve Çin’e Afganistan daveti!

Nato’dan, Rusya ve Çin’e Afganistan daveti!

NATO Genel Sekreteri, Rusya ve Çin’i, Afganistan konusunda uluslararası toplumla birlikte çalışmaya davet etti. Stoltenberg, teröre karşı birlik çağrısı yaptı!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya ve Çin’in uluslararası toplumun diğer üyeleriyle birlikte Afganistan’ın terör örgütlerinin kendi amaçları için kullanacakları bir yer haline gelmesini önlemesi gerektiğini söyledi.

Sputnik’in aktardığına göre, İngiltere’de yayın yapan Sunday Telegraph’a konuşan Stoltenberg, “Rusya ve Çin de dahil, uluslararası toplumun Afganistan’ın terör örgütlerinin istedikleri gibi hareket edebileceği, ülkelerimize karşı saldırılar hazırlayabileceği, düzenleyebileceği, planlayabileceği ve finanse edebileceği bir yer haline gelmesini önlemesi konusuna kesinlikle katılıyorum” ifadelerini kullandı.

‘Ani çöküş, yanlış hesaplamalardan kaynaklandı!’

Stoltenberg, eski Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani’nin ‘ani çöküşündeki’ kilit etkenin ülkenin siyasi ve askeri yöneticilerinin yanlış hesaplamaları olduğunu savundu.

Kabil’in ülkeyi savunmaya yönelik net planları olmadığını, Afgan askerlerine ne maaş ne mühimmat verildiğini belirten Stoltenberg, Afganistan güvenlik güçlerine 20 yıl boyunca yapılan önemli yatırımlardan sonra Taliban’a daha uzun süre direnmelerini beklemenin makul olduğunu ileri sürdü.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *