Bülent Eczacıbaşı yedi ayrı suçlama için ifade verdi

Bülent Eczacıbaşı yedi ayrı suçlama için ifade verdi

Bodrum Cennet Koyu’nda Çağdaş İnşaat’a ait olduğu belirtilen bir şantiyeyi silahlı adamlarıyla bastıkları iddiasıyla haklarında soruşturma açılan Bülent ve Oya Eczacıbaşı ifade verdi.

DUVAR – Bodrum’da temmuz ayında bir şantiyeyi basarak çalışanları darp etmekle suçlanan Bülent ve Oya Eczacıbaşı, Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturmada ifade verdi. Soruşturmanın şantiyenin sahibi Çağdaş İnşaat’ın şikayeti üzerine açıldığı ve yedi ayrı suçlama yöneltildiği öğrenildi.

Medya Radar’da yer alan haberde Bülent Eczacıbaşı, Oya Eczacıbaşı ve silahlı korumalarından Hakan Yılmaz’ın, “yağma”, “konut dokunulmazlığının ihlali”, “yaralama”, “tehdit”, “mala zarar verme”, “özel hayatın ihlali” suçlamalarıyla şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alındığı belirtildi.

Eczacıbaşı ailesinin ayrıca bölgede bulunan halk plajını demir kapılarla kapatıp özel plaj haline getirdikleri, kaçak yapılar ve kaçak iskeleler yaptıkları, dökülmesi yasak olan ve deniz canlıları için öldürücü etkiye sahip mermer tozu ile sahile dolgu yaptırdıkları da iddia edilmişti.

Ne olmuştu?

Bodrum’da meydana gelen olayla kendilerine ait arsanın komşu parselinde yer alan inşaat şantiyesine eşi Oya Eczacıbaşı ve silahlı korumaları ile giden ve izinsiz şekilde içeri giren Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı şantiye görevlileri tarafından dışarı çıkmaları konusunda şantiye çalışanınca uyarılmış, bu uyarılara “Biz ister çıkarız ister çıkmayız, kimse bir şey yapamaz bize” dediği görüntüler ortaya çıkmıştı.

Görüntülerde aynı çalışanın “Polise şikayet edeceğiz” uyarısı üzerine Bülent Eczacıbaşı’nın “Et” yanıtını vermesinin ardından silahlı korumaları, şantiye çalışanın elindeki telefonu kaparak görüntüleri silmeye başlamıştı. Yaşanan arbedenin ardından Eczacıbaşı ve silahlı korumaları şantiye alanını terk etmişti. Şantiye basma iddiasıyla ilgili olarak Eczacıbaşı’ndan yapılan açıklamada ise olayın Eczacıbaşı ailesinin kendi arazilerine gitmek için geçebilecekleri kamu arazisi olan tek yolu kullanmaları sırasında yaşandığı ve konunun adli makamlara taşındığı belirtilmişti. (Kaynak) 

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *