Gazze’ye yine saldırdı

Gazze’ye yine saldırdı

Siyonist İsrail, Gazze Şeridi’nde Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’na ait bir noktaya ve tarım alanına hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Siyonist İsrail savaş uçakları, Gazze’nin orta kesiminde Kassam Tugaylarına ait bir noktaya ve Gazze’nin kuzeyindeki bir tarım arazisine saldırı gerçekleştirdiğini bildirdi.

Saldırılarda can kaybı olup olmadığına dair Filistin makamlarından henüz açıklama yapılmazken, İsrail ordusu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gazze tarafından gönderilen yanan balonlara karşılık olarak Hamas’a ait bir eğitim ve silah üretim merkezinin hedef alındığını” öne sürdü.

İsrail’in göstericilere saldırısında 11 Filistinli yaralandı

İsrail güçlerinin, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin doğu sınırında dün gösteri yapan eylemcilere gerçek mermiyle müdahalesi sonucu bazı Filistinliler yaralandı.

Filistinli gençlerin sosyal medya üzerinden yaptığı çağrılar üzerine, İsrail’in Gazze’ye yönelik ablukasını protesto için sınır yakınında gösteri düzenlendi. Eylemciler, araç lastiklerini ateşe verdi. Göstericilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale eden siyonist askerler, sınıra yaklaşan eylemcilere de ateş açtı.

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail’in müdahalesi nedeniyle bazı Filistinliler gerçek mermiyle yaralandı. Yaralanan Filistinliler hastanelere kaldırıldı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail askerlerinin saldırılarında 11 kişinin yaralandığını duyurdu.

Siyonist İsrail, Hamas yönetimi altında bulunan yaklaşık 2,1 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi’ni 2006’dan bu yana kara, deniz ve havadan abluka altında tutuyor.

İsrail son olarak 22 Ağustos ve 24 Ağustos günlerinde Gazze’yi bombalamıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *