Koronadan ölüm sayısı dün 257 olarak gerçekleşti

Koronadan ölüm sayısı dün 257 olarak gerçekleşti

Sağlık Bakanı Koca, “Dün 217 olan vefat sayısı bugün 257. Vaka sayısı 20 bin sınırında. Elimizden gelen her şeyi yapmayacak mıyız?” diye sordu.

Sağlık Bakanlığının “covid19asi.saglik.gov.tr” adresinde yer alan verilere göre, 26 Ağustos saat 23.00 itibarıyla İstanbul’da aşı yaptıranların oranı yüzde 74,6, Ankara’da ise yüzde 82 oldu. İzmir’de aşı yaptıranların oranı ise yüzde 83 olarak gerçekleşti.

Birinci doz aşı yaptıranların sayısı 47 milyon 247 bin 97’ye yükselirken, ikinci doz aşısını yaptıranların sayısı 36 milyon 145 bin 891 ve üçüncü doz aşısını yaptıranların sayısı ise 8 milyon 167 bin 707 oldu.

18 yaş üstü nüfusta birinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 76,12, ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 58,23 olarak kayda geçti.

En az bir doz aşı uygulananların oranı en yüksek 10 il sırasıyla Muğla, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Amasya, Tekirdağ, Aydın, Yalova ve Antalya oldu.

En az bir doz aşı yapılanların oranı en az iller ise Şanlıurfa, Gümüşhane, Mardin, Bitlis, Diyarbakır, Muş, Bingöl, Batman, Bayburt ve Iğdır olarak sıralandı.

19 bin 616 kişinin testi pozitif çıktı

Sağlık Bakanlığınca Günlük Koronavirüs Tablosu, “covid19.saglik.gov.tr” adresinden paylaşıldı.

Buna göre, Türkiye’de son 24 saatte 297 bin 68 Kovid-19 testi yapıldı, 19 bin 616 kişinin testi pozitif çıktı, 257 kişi hayatını kaybetti, iyileşenlerin sayısı ise 15 bin 205 oldu.

Sosyal medya hesabından günlük tabloyu paylaşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Dün 217 olan vefat sayısı bugün 257. Vaka sayısı 20 bin sınırında. Elimizden gelen her şeyi yapmayacak mıyız? İlk doz aşısını erteleyen omuz versin. İkinci dozu ihmal eden randevu alsın. Dışarı çıkan kurallara uysun. Bu tablo burada çok uzun kaldı.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Koca, sosyal medya hesabından, Bilim Kuruluyla her hafta Kovid-19 toplantısı yaptıklarını anımsatarak, “Maske, mesafe artık önemsiz sözünü hiç duymadım ama sanki öyleymiş gibi yapanlar var. Kurallara uyalım.” tavsiyesinde bulundu.

Aşılamada ‘kırmızı’ şehir kalmadı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, Kayseri’nin Kovid-19 aşılanma oranının yüzde 75’in üzerine çıktığını ve mavi kategoriye geçtiğini, Ağrı’nın da sarı kategoride yer almaya başladığını belirtti.

“Son dakika mesajı” vurgusuyla yaptığı paylaşımında ise Koca, “Türkiye Kovid-19 Risk Haritası’nda kırmızı il kalmadı. İşi başlatmak kadar bitirmek de çok güzel.” ifadesini kullandı.

Bakan Koca, aşılama oranını artırarak, kırmızıdan turuncu kategoriye geçen Şanlıurfalılara da “80 ilden sana selamlar, sevgiler Şanlıurfa!” diye seslendi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *