Kabil’de 6 patlama yaşandı, saldırıyı DEAŞ üstlendi

Kabil’de 6 patlama yaşandı, saldırıyı DEAŞ üstlendi

Afganistan’ın başkenti Kabil’de dün akşam altı patlama meydana geldi. Bombalı saldırılarda 13 Amerikan askeri ölürken, 72 Afganlının da aynı saldırılarda hayatını kaybettiği bildirildi.

Afganistan’ın başkenti Kabil dün akşam ard arda gelen patlamalarla sarsıldı. Başkent Kabil’deki havalimanının çevresinde peş peşe patlamalar meydana geldi.

En az 72 kişi hayatını kaybetti, 140’tan fazla kişi de yaralandı. ABD, 13 askerinin hayatını kaybettiğini, 18 askerinin de yaralandığını açıkladı. Saldırıların sorumluluğunu terör örgütü DEAŞ üstlendi.

ABD Başkanı Joe Biden, Kabil Havalimanındaki saldırının faillerini affetmeyeceklerini belirtti. Kendi belirleyecekleri yer ve zamanda saldırıya karşılık vereceklerini söyledi. Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıyı “güçlü bir şeklide” kınadıklarını ve olayın “ABD güçleri tarafından güvenliğin sağlandığı alanda” meydana geldiğini açıklamıştı.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, Kabil Havalimanı’ndaki terör saldırısında ölen ABD askerlerinin sayısının 13’e yükseldiğini açıkladı. ABD Merkez Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kenneth F. McKenzie, “Saldırıların faillerinin peşine düşeceğiz. Saldırılar sonrası silahlı çatışma çıktı” dedi.

Mesajda, “Kabil’de gerçekleştirilen terörist saldırılar sonucunda çok sayıda can kaybı ve yaralanmanın yaşandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu menfur saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor; hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin Kabil Büyükelçisinin şimdilik Afganistan’da kalmayacağını söyledi. Macron, “Güvenlik sebebiyle, Kabil büyükelçimiz şimdilik Afganistan’da durmayacak, Paris’ten işlerini yürütecek” dedi.

(Cnn Türk)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *