Mersin Valiliği: O polisler mevzuatın dışına çıktı

Mersin Valiliği: O polisler mevzuatın dışına çıktı

18 Temmuz’da Ak Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracının durdurulması ve ilgili görüntüler CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı. Mersin Valiliğinden konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Mersin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “18 Temmuz saat 18.30 sıralarında Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın arabasının durdurulması olayı ile ilgili, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın sosyal medya paylaşımı, olayı tamamen çarpıtmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İlimizde bir ay önce, 18.07.2021 günü 18:30 sıralarında Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın arabasının durdurulması olayı ile ilgili olarak,

Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın sosyal medya paylaşımı, olayı tamamen çarpıtmaktadır. Bahse konu olayda, Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracı polis memurlarınca ihbar üzerine durdurulmuştur. Karayolları Trafik Kanunu’nun 71. Maddesi G Bendi’nde, görev ve hizmet gerekleri ve güvenlik nedenleriyle geçiş üstünlüğüne sahip araçlar sayılmıştır. Bu çerçevede, milletvekilinin kullandığı araç bu kapsamda olmasına rağmen polis memurlarınca durdurulduktan ve milletvekili olduğu anlaşıldıktan sonra yarım saat bekletilmiştir. İlgili şube müdürünce sorgulamanın yanlış yapıldığı, aracın kaydının bulunduğu, bu bakımdan milletvekilinin aracının plakasının yanlış bildirildiği, ihbarın yanlış olduğu söylenmesine rağmen bekletilmiş ancak mesele İl Emniyet Müdürüne intikal ettikten sonra çözülebilmiştir. O esnada polis memurlarının yapması gereken eğer tespit edilen ihlal varsa tutanak tutup ilgili kurumuna göndermektir ancak ön tahkikattan anlaşılmıştır ki görevli memurlar yasal mevzuatın dışına çıkmışlardır. Bunun üzerine haklarında gerekli yasal işlem başlatılmıştır.”

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Olay

Mersin’in Erdemli ilçesinde, görevli polis memuru aldığı ihbar üzerine, AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını durdurmuştu. Yılmaz aracının durdurulmasına sinirlenirken, olayın görüntüleri CHP milletvekili tarafından Twitter hesabında paylaşılmıştı. Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın, polis memuruna karşı kullandığı ifadeler de büyük tepki çekmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *