Berlin’deki Zafer Sütunu’nun çatısı çalındı

Berlin’deki Zafer Sütunu’nun çatısı çalındı

Avrupa Birliği’nin lider ülkesi Almanya’nın başkenti Berlin’deki Tiergarten’da yer alan Zafer Sütunu’nda cuma gecesi bir hırsızlık olayı yaşandı. Tarihi Zafer Sütunu’nun bakır kaplama çatısının bir bölümü çalındı.

Berlin polisinin açıklamasına göre yapının çatısını oluşturan büyük bakır kaplama parçalar çalındı. Cuma günü bölge birimi tarafından Zafer Sütunu’ndaki oluklara bakım yapmaları için gönderilen işçiler, çatıdaki büyük parçaların söküldüğünü gördü.

Şarku’l Avsat’ın aktardığına göre, polis, hırsızlığın tam olarak saat kaçta yapıldığını ya da olayda yer alan şüphelilerin kimliğinin henüz belirlenemediğini söyledi. Yetkililer “önemli ve tarhisel değeri bulunan parçaların çalındığını” belirterek olaya dair soruşturma başlatıldığını bildirdi.

İlk tahminlere göre birkaç 100 bin euro (yaklaşık birkaç milyon TL) değerinde hasar meydana geldiği tespit edildi.

Zafer Sütunu, 1864’te Heinrich Strack tarafından İkinci Schleswig Savaşı’ndaki Prusya zaferinin anısına tasarlanmıştı. 2 Eylül 1873’teki açılışına kadar 1866’daki Prusya-Avusturya Savaşı ve 1870-1871’deki Fransa-Prusya Savaşı’nda da zaferler kazanıldığı için, anıt bu savaşlara da atfedilmiştir.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *