Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesine yeni rektör atadı

Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesine yeni rektör atadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi ve Marmara üniversitelerine yaptığı rektör atamalarına ilişkin kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Boğaziçi üniversitesine yaptığı rektör atamasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne, 15 Temmuz’da görevden alınan Prof. Dr. Mehil Bulu’nun yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atandı.

Kararda, “Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Mehmet Naci İNCİ atanmıştır.” ifadesi yer aldı.

Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne de Prof. Dr. Mustafa Kurt atandı.

Melih Bulu olayı

Bu yılın Ocak ayında Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Melih Bulu, öğrenci ve akademisyenlerin yoğun protestolarının ardından geçtiğimiz Temmuz ayında görevden alınmıştı. Yerine vekaleten, yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 8 Ocak’ta yaptığı bir konuşmada, Melih Bulu’yu bu göreve layık bulduklarını belirterek, “Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) şahsıma teklif ettiği dokuz isim içerisinden Melih Bey’i rektör olarak seçtik ve Boğaziçi’ne layık gördük. Melih Bey’in orada çok çok başarılı olacağına inanıyorum” demişti.

Olaylı öğrenci protestolarının yanında, Prof. Dr. Melih Bulu’nun üniversitelerine atanmasını protesto eden Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri de, rektör devir-teslim törenine tepki göstererek Rektörlük binasına sırt dönme eylemi başlatmış, aylarca süren protestolar ülke gündeminde de yer işgal etmişti. 15 Temmuz sabahı Melih Bulu kendisine haber verilmeden görevden alınmış, yerine vekaleten yardımcısı Mehmet Naci İnci atanmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *