BAE’den ziyaret: Tarihi ve olumlu bir toplantı yapıldı

BAE’den ziyaret: Tarihi ve olumlu bir toplantı yapıldı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Güvenlik Danışmanı Şeyh Tahnoun bin Zayed Al Nahyan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ziyaret etti. Toplantıda ana odak noktalarının, iş birliği ve ekonomik ortaklık olduğu vurgulandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkiler ile bölgesel konular değerlendirildi. Görüşmede, BAE’nin Türkiye’ye yönelik yatırımları da ele alındı.

BAE Devlet Başkanı Diplomasi Danışmanı Enver Gargaş ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bin Zayed’in Türkiye ziyaretine dikkati çekerek BAE’nin ilişkilerini güçlendirmeye devam ettiğini ifade etti.

BAE’de daha önce Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini de yürüten Gargaş, şunları kaydetti: “Şeyh Bin Zayed, Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile tarihi ve olumlu bir toplantı yaptı. Toplantının ana odak noktalarını da iş birliği ve ekonomik ortaklıklar oluşturdu. BAE köprüler kurma ve ilişkilerini güçlendirmeye devam ediyor. Refah ve kalkınma içerideki içgüdümüz olduğu gibi dış politikamızın da lokomotifidir.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *