Blinken: Afganistan’da kalmak ‘çıkarımıza’ değil

Blinken: Afganistan’da kalmak ‘çıkarımıza’ değil

Amerika’nın küresel televizyon kanallarından CNN’e konuşan ABD Dışişleri Bakanı, Amerika’nın Afganistan’da kalmasının Washington’un çıkarına olmadığını söyledi. Blinken, olayların ‘tahminlerinden önce’ gerçekleştiğini vurguladı.

ABD büyükelçiliğinde ‘hassas materyaller’ yakıldı

Voa News’un haberine göre, Amerikalı yetkililer Kabil’deki diplomatların helikopterlerle havaalanına götürüldüğünü açıkladı. Taleban’ın Afganistan’da hızlı ilerleyişinin ardından ülkeye ek Amerikan askeri gönderilmişti. Amerikalı bir yetkili ‘çekirdek’ ekibin havaalanından çalıştığını kaydetti.

Gün içinde Amerikan Büyükelçiliği yakınında yükselen duman dikkat çekti. Dumanın nedeni daha sonra anlaşıldı. Büyükelçillik çalışanlarının önemli belgeleri yaktığı kaydedildi.

Salı günü bina kapatılacak, ABD bayrağı indirildi

Amerikan medyası Salı günü büyükelçilik binasının kapatılacağını belirtiyor. Amerika büyükelçilik binasındaki bayrağın da indirildiği belirtiliyor.

Bir NATO yetkilisi Avrupa Birliği’nden çeşitli görevlilerin Kabil’de daha güvenli bir yerde çalıştığını kaydetti. NATO, Kabil’de diplomatik varlığının devam ettiğini belirtti ve kentin havaalanının çalışmasının devam etmesine yardımcı olduğunu kaydetti. NATO yetkilisi, kuruluşun Afganistan’daki gelişmeleri değerlendirmekte olduğunu da belirtti. NATO yetkilisi, siyasi bir çözüm bulunması yönündeki Afgan çabalarını desteklediklerini, bunun her zamankinden daha acil olduğunu vurguladı.

Blinken: “Afganistan’da kalmak Washington’un çıkarı değil”

Dışişleri Bakanı Antony Blinken Amerika’nın Afganistan’da kalmasının Washington’un çıkarına olmadığını söyledi. Blinken bu açıklamayı CNN televizyonuna yaptı.

Blinken, Washington’un dört Amerikan yönetimi boyunca Afganistan hükümetine milyarlarca dolar yatırım yaptığını ancak Afgan hükümetinin Taleban’ın ilerleyişini durduramadığını kaydetti. Blinken, Afgan güçlerin ülkeyi savunamadığını söyledi ve bunun kendi tahminlerinden önce gerçekleştiğini de vurguladı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *