Erdoğan: ‘Muasır medeniyet mücadelemizi sürdürüyoruz’

Erdoğan: ‘Muasır medeniyet mücadelemizi sürdürüyoruz’

Dün gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura öncesi Anıtkabir’i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir özel defterine, “Türkiye Cumhuriyetini işaret ettiğiniz şekilde muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkarmak için mücadelemizi sürdürüyoruz.” diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte; Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz Aslanlı Yol’dan yürüyerek, mozolenin bulunduğu alana geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ay yıldız motifli çelengi mozoleye bıraktı. Saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu. Erdoğan liderliğindeki heyet, mozoleye giden merdivenlerde fotoğraf çektirdi. Heyet daha sonra Misak-ı Millî Kulesi’ne geçti.

Erdoğan özel defteri imzaladı

Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk’e hitaben deftere şunları yazdı: “Aziz Atatürk, Yüksek Askerî Şûra üyeleri olarak 2021 yılı toplantısı vesilesiyle bir kez daha huzurunuzdayız. Türkiye Cumhuriyetini işaret ettiğiniz şekilde muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkarmak için mücadelemizi sürdürüyoruz. Tüm dünyayı derinden sarsan koronavirüs salgınına rağmen Türkiye, ekonomiden savunmaya, üretimden sağlığa kadar pek çok alanda önemli başarılara imza atmaktadır. Bu süreçte Türk Silahlı Kuvvetleri, yurt içinde ve yurt dışında icra ettiği başarılı operasyonlarıyla milletimize güven aşılamaktadır. Ruhun şad olsun.”

Yüksek Askeri Şura toplantısına katılmak üzere heyet Anıtkabir’den ayrıldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *