Erdoğan: Taliban’ın adeta işgal hareketini devam ettirmesi doğru değil

Erdoğan: Taliban’ın adeta işgal hareketini devam ettirmesi doğru değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC ziyareti öncesi yaptığı açıklamada Taliban’a seslendi, “Kardeşlerinin topraklarını işgal etmeyi bırakması lazım” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47’nci yıl dönümü dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konuk Evi’nde basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’deki duruma ilişkin bilgi verdi.

Erdoğan, “Kıbrıs’ta adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir gelecek arzu eden tüm taraflara bu tarihi fırsatı değerlendirmeleri yönündeki çağrımı tekrarlıyorum. Kıbrıs’ta çözüme ancak adadaki gerçekler temelinde ulaşılabilir. Bundan sonra yeni bir müzakere süreci olacaksa, bu ancak iki eşit ve egemen devlet arasında yapılabilir. Unutulmasın ki KKTC, her türlü zorluğa rağmen kendi ayakları üzeninde duran bir devlettir. Demokrasi geleneği, gelişmekte olan ekonomisiyle müreffeh bir geleceğe emin adımlarla yol almaktadır. Türkiye ve Türk halkının her bir ferdi de dün olduğu gibi bugün de yarın da Kıbrıs Türkü’nün yanında olmaya devam edecektir.” dedi. Erdoğan, “Bundan sonra yeni bir müzakere süreci olacaksa, bu ancak iki eşit ve egemen devlet arasında yapılabilir.” sözlerini ekledi.

Taliban’ın açıklamalarına ilişkin de Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

“Taliban’ın açıklamalarında ‘Türkiye’yi istemiyoruz’ gibi bir ifade yok. Kendilerine göre bazı açıklamalar yapıyorlar. Ve bize yönelik bazı yaklaşımları var. Bu adımları atarken bizim Türkiye yönetimi olarak bazı planlarımız var. Bu planlarımızın gereğini yerine getiriyoruz. Gerek dışişleri nezdinde gerek şahsım olarak bu adımları atıp ne gibi görüşmeler yapacağız bunlarla nereye ulaşacağız. Bunun gayreti içerisindeyiz.

Burada Taliban’ın adeta bir işgal hareketini devam ettirmesi doğru bir yaklaşım değildir. Biz buradan Taliban’a sesleniyoruz. Kardeşlerinin topraklarını işgal etmeyi bırakması lazım. Bir an önce böylece Afganistan’da barışın egemen olduğunu göstermemiz lazım.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *