Çin Dışişleri Bakanı Suriye’de

Çin Dışişleri Bakanı Suriye’de

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Suriye’nin başkenti Şam’ı ziyaret etti. DPA’ya göre Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Wang Yi ile yaptığı görüşmede Şam’ın Kuşak ve Yol girişimine katılımını ele aldı.

Çinli Bakan ise, önemli bölgesel konumu ve rolü göz önüne alındığında, Çin’in Suriye’nin bu girişime olan katılımına karşı ilgisini ifade etti.

Çin Dışişleri Bakanı ayrıca ülkesinin Suriye halkını teröre karşı savaşında desteklemeye, abluka ve uygulanan insanlık dışı yaptırımlara, Suriye halkının içişlerine müdahaleye ve Suriye’nin egemenliği ile toprak bütünlüğünü etkileyen her şeye karşı durmaya devam ettiğini vurguladı.

Esed, Çin’in güçlü bir ülke olduğunu dile getirerek, “Çin, uluslararası arenada büyük ve önemli bir konuma sahiptir. Suriye, güçlü varlığı ve ahlaki politikalarına dayanarak, Çin ile çeşitli düzeylerde işbirliği alanlarını genişletmeyi dört gözle beklemektedir” dedi.

Esed, görüşmede Suriye halkına çeşitli alanlarda sağladığı desteğin yanı sıra uluslararası forumlarda Suriye’nin egemenliği, toprak bütünlüğü ve bağımsız kararlarında yanında olduğu için Çin’e teşekkür etti.

Suriye haber ajansı SANA’ya göre, görüşme sırasında iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve halkların çıkarlarına hizmet edecek her alanda işbirliği için yeni bir aşamaya geçilmesi kararlaştırıldı.

(Şarku’l Avsat)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *