Derya Yanık: Yunus Emre Enstitüleri bizim modern zaman dervişlerimiz

Derya Yanık: Yunus Emre Enstitüleri bizim modern zaman dervişlerimiz

Mısır’ın başkenti Kahire’ye gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahire Yunus Emre Enstitüsünü (YEE) ziyaret etti.

İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) Kadın Bakanlar Danışma Konseyine katılmak üzere Kahire’de bulunan Bakan Yanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunus Emre Enstitüsü’nün dünyanın değişik bölgelerinde, özellikle kültürel ve tarihi bağlarının olduğu yerlerde kadim bağları güçlendirme, toplumlar arasındaki ilişkileri daha yoğun ve iş birliğine dayalı hale getirme noktasında katkı sağladığını anlattı.

‘Ensitü’nün ismi de bu misyon dünyaya dağılsın diye seçildi’

Yanık, “Yunus Emre Enstitüleri bizim modern zaman dervişlerimiz. Yunus Emre Anadolu coğrafyasında yaşayan şiirleriyle ama daha çok hikmetleriyle tanınan bir derviştir. İnsanlığı, barışı, dostluğu, paylaşmayı, yüce gönüllülüğü öğreten ve öneren bir şahsiyettir. Yunus Emre Enstitülerinin ismi de tam bu misyon dünyaya Türkiye’den dağılsın diye seçilmiştir. Biz de bugün yerinde görmek için gelmiş olduk.” diye konuştu.

Yanık, “Yunus Emre Enstitüsü bünyesinde Türkçe öğrenen değişik yaş gruplarından arkadaşlarımız var. Onlar kendi ülkeleriyle Türkiye veya diğer ülkeler arasında bir ticari turizm iş birliği geliştirmeye aracı oluyorlar. Bu anlamda Yunus Emre Enstitüsünü hem kültürel hem stratejik iş birliklerinin kurulması anlamında çok kilit ve öncü bir kuruluş olarak görüyoruz.” diye ekledi.

Kısa bir konuşma yapan Kahire YEE Müdürü Emin Boyraz da, “Kahire Yunus Emre Enstitüsü olarak misyonumuz Türkiye ile Mısır arasında eğitim, kültür-sanat alanlarında köprü olmak, yaptığımız her işi gören tüm insanların kalbine hitap edip yüzünde güzel bir tebessüm oluşturmak amacıyla yapmaktır. Bu misyonu 11 yıldır en güzel şekilde yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.” ifadesini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *