Kurbanlık hayvanların İstanbul’a girişi başladı

Kurbanlık hayvanların İstanbul’a girişi başladı

Anadolu’nun çeşitli illerinden kamyonlara yüklenen kurbanlık büyükbaş hayvanlar gece saatlerinden itibaren İstanbul’a giriş yaptı.

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla kurbanlıklar İstanbul’a getirilmeye başlandı.
Büyükbaş hayvanların kente getirilmesine izin verilmeye başlandığı günün ilk saatlerinden itibaren Anadolu yakasında Kuzey Marmara Otoyolu girişleri Mecidiye gişeleri denetim noktasında, Kuzey Marmara Otoyolu çıkış gişeleri ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince kontroller sıklaştırıldı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı, zabıta ekipleri ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği denetimlerde çeşitli illerden kente getirilen kurbanlıkları taşıyan araçlar durduruldu. Ekipler, kurbanlıkların pasaportları, küpeleri ve Avrupa yakasına götürülecek olanlarda şap hastalığı bulunup bulunmadığına ilişkin sağlık raporlarını inceledi.

Kente giriş yapan araçlardaki küçükbaş ve büyükbaş hayvanların hastalık ve belge kontrolleri yapılarak uygunsuz hayvanların girişine izin verilmeyecek.

Kurbanlıkların İstanbul’a getirilmeye başladığı gecenin ilk saatlerinde denetlenen hayvanların gerekli sağlık raporları ve belgelere sahip oldukları belirlendi.

Mecidiye gişelerindeki denetimlere katılan İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, yaptığı açıklamada, kurbanlıkların İstanbul’a getirilmeye başlandığını söyledi.

Kente getirilen hayvanların denetimlerini gerçekleştirdiklerini ifade eden Karaca, “Hayvanların sağlık raporu var mı, kulak küpeleri uyumlu mu, pasaportları var mı, Trakya’ya geçişlerde şap hastalığı için kan analizleri lazım, Trakya’ya geçiş sertifikası var mı, yok mu ona da bakıyoruz” dedi.

Kurban sayısıyla ilgili bir sıkıntı beklemediklerini belirten Karaca, geçen yıl İstanbul’a 70 bin büyük ve küçükbaş hayvan getirildiğini kaydetti.

Karaca, “Yine aynı rakamları bekliyoruz. Yaptığımız analizlerde gerek İstanbul içerisinde yetiştirilen hayvanlar gerek Trakya ve Anadolu’dan gelecek hayvanları hesapladığımızda herhangi bir kurbanlık problemi yaşamayacağımız çok net bir şekilde ortada” diye konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *