Biden’ın diz çöktüğü görüntüler olay oldu

Biden’ın diz çöktüğü görüntüler olay oldu

ABD Başkanı Joe Biden’ın, İsrail Cumhurbaşkanı Özel Kaleminin önünde diz çöktüğü fotoğraf sosyal medyada gündem oldu.

ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’in Özel Kalemi Rivka Ravitz’in önünde diz çöktüğü fotoğraf, sosyal medyada gündem oldu.

İsrail basını, Rivlin’in 28 Haziran Pazartesi Beyaz Saray’a gerçekleştirdiği ziyaret esnasında çekilen yeni bir fotoğrafı servis etti.

Fotoğrafta Biden, Rivlin’in Özel Kalemi Ultra Ortodoks Ravitz’in önünde diz çökerken görülüyor.

Rivlin’in, Biden’a Ravitz’in 12 çocuk annesi olduğunu söylediği ve bunun üzerine Biden’ın, Ravitz’in önünde diz çöktüğü belirtildi.

Fotoğraf Amerikalı kullanıcılar arasında da sosyal medyada hızla yayıldı, çok sayıda kişi söz konusu kare için “haftanın fotoğrafı” yorumunu yaptı.

Bağımsızlık Günü kutlaması

ABD’de her yıl 4 Temmuz’da kutlanan “Bağımsızlık Günü” etkinliklerine ülke genelinde yüz binlerce kişi katıldı. Başkent Washington ve çevresinde yaşayan Amerikalılar, Bağımsızlık Günü dolayısıyla ABD Kongresi, Washington Anıtı ile Lincoln Anıtı arasındaki büyük alanda bir araya geldi. Havanın kararmasıyla Lincoln Anıtı civarında başlayan ve yaklaşık 20 dakika süren havai fişek gösterisi izleyenleri adeta büyüledi.

ABD Başkanı Joe Biden ise Beyaz Saray bahçesinde Amerikalı askerler ve ailelerini ağırladı ve barbekü partisi verdi. Kovid-19 nedeniyle ülkenin zor günlerden geçtiğini ancak aşılama çalışmaları sayesinde ülkenin normale dönmeye başladığını savunan Biden, şöyle konuştu:

“Bugün tüm ülkede şunu güvenle söyleyebiliriz, Amerika hep birlikte geri dönüyor. 245 yıl önce bugün uzaklardaki bir kraldan bağımsızlık ilan ettik. Bugün ise ölümcül bir virüsten bağımsızlık ilan etmeye hiç olmadığı kadar yakınız. Ancak bu, Kovid-19’a karşı savaşın bittiği anlamına gelmez. Yapacak daha çok işimiz var.”

Biden, konuşmasında “birlik” vurgusu yaparak “Hep birlikte virüsü yeniyoruz. Hep birlikte ekonomimize nefes aldırıyoruz. Hep birlikte insanlarımızı bölünmeden ve umutsuzluktan kurtarıyoruz. Ne yaparsak birlikte yapmalıyız.” dedi.

New York’taki kutlamaların merkezi Doğu Nehri oldu. Nehrin hem Manhattan kıyısı ve Queens kıyısını hem de nehri gören gökdelenlerin çatılarını dolduran halk bir mağaza zinciri tarafından her yıl düzenlenen havai fişek gösterisini izledi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *