Kurtulmuş: Devlet-millet kaynaşması sağlanmış vaziyettedir

Kurtulmuş: Devlet-millet kaynaşması sağlanmış vaziyettedir

Burdur’un Çavdır ilçesinde Hükümet Konağı’nın açılış törenine katılan ve halka konuşma yapan Numan Kurtulmuş, “Devletin bütün kurumları hepimiz, her şey sizin, milletin emrindedir. Şimdi bu kaynaşma sağlanmış vaziyettedir.” dedi.

Kurtulmuş, kendileri için aslolanın millet olduğunu belirterek Türkiye’nin, siyasetin, devletin sahibinin millet olduğunu söyledi. Bu bilinçle hareket ettiklerini anlatan Kurtulmuş, vatandaşların talep ve ihtiyaçlarının imkanlar çerçevesinde karşılanabilmesinin devletin vazifesi olduğunu aktardı.

Kurtulmuş, yeni Türkiye istikametinde vatandaşın da daha güçlü olmasını istediklerine işaret ederek “Vatandaşımızın gücünü gösteren kamunun binalarının kapısının 24 saat açık olduğu, hizmetin her anda her alanda ulaştığı bir devlet yönetiminin sergilenebilmesidir aslolan.” dedi.

Vatandaşların güçlü olduğu takdirde devletin güçlü olacağını vurgulayan Kurtulmuş, kamu yönetimindeki birinci kurallarının “millet” olduğunu, ikinci kurallarının ise “devlet millet dayanışması” olduğunu anlattı.

Kurtulmuş, milletle devletin duygudaş olarak aynı istikamette yürüyen, aynı kültürün, aynı medeniyetin birer parçaları, birer parametreleri olduğuna değinerek “Bu anlamda devletin bütün kurumlarının kapısı millete açıktır. Devletle ile milleti kaynaşmamış olan toplumların ileriye gitmesi mümkün değildir. Ne devlet vatandaşına şüphe ile bakacak ne vatandaşı devletinden çekinecek, korkacak. Devletin bütün kurumları hepimiz, her şey sizin, milletin emrindedir. Şimdi bu kaynaşma sağlanmış vaziyettedir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dua edildi ve Hükümet konağının açılış kurdelesini kesildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *