Diyanet’ten “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” genelgesi

Diyanet’ten “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” genelgesi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzası ile yayımlanan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” genelgesinde, 15 Temmuz ruhunu yansıtmak üzere yapılacaklar sıralandı. Genelge Müftülüklere gönderildi.

Ali Erbaş imzasını taşıyan genelgede, düzenlenecek etkinliklerle 15 Temmuz ruhunun millet nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesinin amaçlandığı bildirildi.

Genelgeye göre, 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde camilerde vatandaşların katılımıyla “Şehitlerimiz İçin Kur’an Okuyoruz” etkinliği yapılacak. Bu kapsamda 15 Temmuz 2021 tarihine kadar bütün cami ve Kur’an kurslarında hatimler okunacak.

15 Temmuz 2021 Perşembe günü öğle namazı öncesi tüm il ve ilçe merkez camilerinde “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti” programları yapılacak.

Ankara’da ise aynı saatlerde Beştepe Millet camiinde “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti ve Mevlit Programı” düzenlenecek ve Diyanet televizyonundan canlı yayınlanacak.

16 Temmuz 2021 Cuma saat 00:13’te Türkiye genelindeki camilerin hepsinde eş zamanlı sala okunacak.

9-15 Temmuz tarihleri arasında, Müftülerin başkanlığındaki heyetler şehitlikleri, şehit yakınlarını ve gazileri ziyaret edecek.

Vatandaşların katılımıyla icra edilecek toplantılarda Müftüler dua edecek, Müftülükler hafta boyunca tüm medya kanallarında “şehitlik, milli irade ve dini değerlere sahip çıkmanın önemi”ni anlatan programlar yapacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Din İstismarı İle Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi” konulu, toplumun tüm kesimlerine yönelik yüz yüze ve çevrimiçi konferanslar düzenlenecek.

Ayrıca din istismarı ile mücadelenin önemini pekiştirmek ve bu konuda toplumu Kur’an ve sünnete dayalı sahih dini bilgi ile aydınlatmak amacıyla, “Şahidiz: Şanlı Direnişe; Şahidiz: Kutlu Şehadete; Şahidiz: Aziz Millete; Şahidiz: Büyük Devlete; Şahidiz: Vatan Sevgisine; Şahidiz: İhanet Çetesine; Şahidiz: Din İstismarcılarına” konu başlıkları altında çevrimiçi konferanslar yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığının il ve ilçe gençlik koordinatörleri gençlerin bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar yapacak.

Yaz Kur’an kurslarında çocukların ve gençlerin bilinçlendirilmesine yönelik etkinlikler düzenlenecek.

Cezaevi vaizleri, ceza infaz kurumları ve geçici barınma merkezlerinde etkinlikler düzenleyecek.

Fidan dikim zamanlarında gençlik koordinatörleri öncülüğünde Türkiye geneli tüm cami bahçelerine, 15 Temmuz’da kaybedilen 251 kişi için 251 fidan dikilecek.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *