OYAK genel kurulu öncesi Anıtkabir’e ziyaret

OYAK genel kurulu öncesi Anıtkabir’e ziyaret

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki TSK komuta kademesi ile OYAK’ın 61. Olağan Genel Kurul toplantısına katılmadan önce ilk ziyareti Anıtkabir’e gerçekleştirdi.

Bakan Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve OYAK Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Anıtkabir’e gitti.

Hulusi Akar ve komutanlar, Aslanlı Yol’dan yürüyerek mozoleye geldi. Üzerinde “OYAK” yazılı bir çelenk Hulusi Akar tarafından mozoleye bırakıldıktan sonra saygı duruşunda bulunuldu. Akar, daha sonra Anıtkabir özel defterini imzaladı.

Törenin ardından Merkez Orduevi’ne geçen heyet OYAK’ın 61. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.

Bakan Akar, 61’inci Genel Kurul Toplantısı’nın açılışında üyelere hitaben bir konuşma yaptı. Genel Kurul toplantısında OYAK Yönetim Kurulu Başkanı (E) Tümg. Mehmet TAŞ ve OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş ERDEM de Genel Kurul üyelerini OYAK’ın 2020 yılı faaliyetleri hakkında bilgilendirdi.

Türkiye’de tamamlayıcı mesleki emeklilik fonlarından biri olan OYAK, Genel Kurul Toplantısı’nda 2020 yılı için üyelerine 12,8 milyar TL toplam dağıtıma esas kaynak açıkladı. 2020 yılında kârlılık, verimlilik ve büyüme odaklı faaliyetleri sonucunda OYAK’ın yüzde 27,2 nema ile enflasyonun 12,6 puan üzerinde bir oranla büyük bir başarıya ulaştığı bildirildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *