Aşı karşıtı doktor Bilgehan Bilge’ye soruşturma

Aşı karşıtı doktor Bilgehan Bilge’ye soruşturma

İstanbul Tabip Odası, Üsküdar’da yapılan aşı karşıtı mitingde konuşan ve “Aşı yapan hekimler yargılanacaklar” diyen Dr. Bilgehan Bilge hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu, açıklamada ‘şarlatan’ ifadesi kullanıldı.

Üsküdar’da organize edilen aşı karşıtı mitingde konuşan Dr. Bilgehan Bilge hakkında İstanbul Tabip Odası tarafından soruşturma başlatıldı.

26 Haziran Cumartesi günü Üsküdar’da, “Plandemi büyük buluşması” adı altında düzenlenen aşı karşıtı mitingde konuşan Dr. Bilgehan Bilge, Kovid-19 aşıları hakkında bir takım iddialarda bulunarak “Aşı olmayın. Aşıyı vuran zavallı sağlık memurları, hemşireler değil hekimler yargılanacak” demişti.

İstanbul Tabip Odası yönetimi, Dr. Bilgehan Bilge hakkında soruşturma açıldığını belirterek bir açıklama yayınladı.

İstanbul Tabip Odasının açıklaması şöyle:

“Aşı yapan hekimler yargılanacaklar” sözleriyle ilgili Dr. B. B. hakkında açıklama

COVID-19 pandemisinde resmi rakamlara göre bile kaybettiğimiz yurttaşlarımızın sayısı 50 bine yaklaştı. (Gerçek sayıların bunun iki, üç katı olduğunu biliyoruz.) Hala daha günlük vaka sayıları 5 binin, günlük ölüm sayıları ellinin üzerinde seyrediyor.

COVID-19’a karşı en önemli mücadele yönteminin aşı olduğunun açık olmasına karşın aralarında tıp fakültesi mezunu bazı “şarlatanlar”ın da bulunduğu çevreler ise akıl ve bilim karşıtı yalanlarla toplumda aşı tereddütü, karşıtlığı yaymaya çalışıyorlar.

Aşı karşıtı çevrelerin İstanbul Üsküdar’da “Plandemi büyük buluşması” adıyla düzenlediği “miting”de “Asla ve kat’a aşı olmayın.Uçaklara bindirmesinler, AVM’lere sokmasınlar. Vallahi de billahi de tillahi de bir sene sonra bu kararlarından vazgeçecekler ve aşı olanlardan özür dileyecekler. Bu bir slogan ya da şaka değil; yargılanacaklar!” şeklinde konuşma yapan kişinin Dr. B. B. olduğuna dair basında yer alan iddialarla ilgili olarak İstanbul Tabip Odası tarafından adı geçen hekim hakkında soruşturma açılmış olup sonuçlandığında kamuoyuyla paylaşılacaktır.

İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU

Açıklamanın ardından operatör doktor Bilgehan Bilge, Twitter mesajında, “İstanbul Tabip Odası hakkımda soruşturma açmış. Nihayet sesimizi duyurabileceğiz. Bir engizisyon mahkemesi ile karşı karşıya değilsem “mRNA aşıları” tartışılabilir olacak.” ifadesini paylaştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *