İngiltere’de Sağlık Bakanı skandalı

İngiltere’de Sağlık Bakanı skandalı

Danışmanıyla fotoğrafları yayımlanan İngiltere Sağlık Bakanı, karısını aldattığı için değil, sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiği için özür diledi. Başbakan Johnson, özrü kabul etti, konuyu kapadı!

İngiltere’de Sağlık Bakanı Matt Hancock’ın evlilik dışı ilişki sürdürdüğü iddia edilen danışmanıyla, öpüşürken çekilen fotoğrafları The Sun gazetesinde yayımlandı. Sağlık Bakanı insanları hayal kırıklığına uğrattığını kabul ettiğini söyleyerek, “Sosyal mesafe kurallarını ihlal ettim, özür diliyorum” dedi.

Başbakan’ın sözcüsü bir açıklama yaparak, Boris Johnson’un danışmanıyla öpüşürken fotoğrafları yayınlanan Sağlık Bakanı’nın özrünü kabul ettiğini ve konunun kapandığını söyledi.

Sağlık Bakanı Hancock yayımladığı yazılı açıklamada “Bu koşullar altında sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiğimi kabulleniyorum. İnsanları hayalkırıklığına uğrattım ve çok üzgünüm. Ülkeyi bu pandemiden çıkartmak üzere çalışmaya odaklanmış halde kalacağım ve bu özel meselede ailemin mahremiyetine saygı gösterilmesine minnettar olurum” dedi.

Başbakanlık Sözcüsü ise, Hancock’un yasaları ihlal edip etmediğine ilişkin soruları yanıtlamayı reddetti ve Hancock’un sosyal mesafe kurallarını ihlal ettiğini kabul ettiği açıklamasına işaret etti.

TORPİL İDDİALARINA RET

Başbakanın sözcüsü ayrıca Hancock’un öpüştüğünü kabul ettiği danışmanı Gina Coladangelo’nun bakanlıktaki görevine, bütün kurallara uyularak atandığını da ısrarla vurguladı.

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps ise bunun “özel hayata ilişkin” bir konu olduğunu ileri sürdü.

Muhalefetteki İşçi Partisi’nin sözcüsü de “Bakanlar da herkes gibi özel yaşamlarının mahremiyeti hakkına sahiptir. Ne var ki vergi mükellefinin parasıyla, bakanla özel ilişkisi olan yakın arkadaşlara maaşlı iş teklif edildiğinde bu konunun araştırılması gerekir” diye konuştu. “Hükümet çıkar çatışmaları ya da kural ihlalleri konusunda açık ve şeffaf olmak zorundadır” diye sürdürdü.

Oliver Bonas adlı bir ev eşyası ve moda perakende satış firmasının pazarlama ve iletişim sorumluluğunu da halen yürütmekte olan Gina Coladangelo, geçen Eylül ayında Sağlık Bakanlığı’nın icracı görevi olmayan yönetim kurulu yapılanmasına üye olarak atandı.

15 BİN STERLİN MAAŞ, YILDA 20 GÜN ÇALIŞMA

Bir tür üst düzey danışmanlık mahiyetindeki bu görevi karşılığında Gina Coladangelo 15 bin sterlin maaş alıyor ve yılda yalnızca 15-20 gün civarında çalışıyor.

Bu yürütme görevi olmayan kurulun üyeleri arasında İngiltere’nin Baş Tıp Yetkilisi Chris Whitty, Sağlık Bakan Yardımcısı Edward Argar ve Doğal Tarih Müzesi Müdürü Doug Gurr da var.

Sun gazetesi bugün yayınladığı, 43 yaşındaki üç çocuk babası Sağlık Bakanı Matt Hancock ile danışmanı Gina Coladangelo’nun sarılıp öpüşürken görüldüğü fotoğrafların, geçen ay bakanlık binası içinde alınan görüntüler olduğunu yazdı.

ULAŞTIRMA BAKANI, SAĞLIK BAKANINI SAVUNDU

Dün sabah BBC’nin haber programına konuk olan Ulaştırma Bakanı Grant Shapps ise “İnsanların özel yaşamlarında neler yaptıkları ile işlerini nasıl yürüttüklerinin uzun bir süredir tamamen birbirinden ayrılmış olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Bakan, Coladangelo’nun bakanlık danışmanlığına atanmasıyla ilgili olarak ise “Takip edilmesi gereken kurallar ve süreçler var. İnsanların başka şekilde atanabildiğini sanmıyorum” dedi.

Shapps, Sky Haber’deki mülakatında da, Sağlık Bakanı Hancock ile Oxford Üniversitesi’nden tanışan Coladangelo’nun bu işe getirilirken “inanılmaz titizlikte” bir süreçten geçirilmiş olması gerektiğini söyledi.

43 yaşındaki Coladangelo çalıştığı Oliver Tress şirketinin kurucusu Oliver Bonas ile evli. Bakan Hancock’un eşi Martha ise bir osteopat (kemik uzmanı).

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps’a, LBC radyosunda fotoğraflardan Sağlık Bakanı’nın Coladangelo ile sosyal mesafe önlemlerini uygulamadığının anlaşıldığı sorulduğunda “Eminim o sırada kurallar ne idiyse o uygulanmıştır” diye yanıt verdi.

“Hatırlarsanız bir aşamada sosyal mesafe önlemleri değiştirildi. Fakat dediğim gibi başka birinin özel hayatı hakkında yorum yapmak istemem. Bu onları ilgilendiren bir konu” diye ekledi.

İngiltere’de hükümetin son Covid kuralları, aynı evde yaşamayan arkadaşlarla kucaklaşma konusunda kararı kişilerin kendi muhakemesine bırakıyor.

(Habertürk)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *