Fenarbahçe genel kurulunda “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganı

Fenarbahçe genel kurulunda “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganı

Fenerbahçe’de Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda konuşmaların yapılacağı ilk gün, sabah saatlerinde Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde başladı.

Cumhuriyet’ten İrem Yavuz ve Baran Arslan’ın haberine göre, Sarı-lacivertli kulübün kongre üyeleri, sabah saat 09.00’dan itibaren stadyumun etrafında toplanmaya başladı. Üyeler, stadyum girişinde kurulan çadırlardan kartlarını alarak içeriye giriş yaptı.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, kongre öncesinde FBTV’ye verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı: “Kongrenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Şu anda tek başkan adayı var. Başarılar diliyorum. Hakkımız olan, sahada alın terimizle kazandığımız kupalar sembolik olarak burada. Federasyon kabul etmese de, o kupalar camiamıza hayırlı olsun.”

Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyelerinden Doğukan Geyikçioğlu, başkanlık seçimi ile ilgili, “Beklenti çok büyük, maddi anlamda fedakarlık yapıldı. Sportif başarı yok, bu yüzden Ali Koç için ilkinden daha zor. Hatalardan ders çıkarıldığını görüyorum. Sportif başarı da gelecek. Bizi buradan çıkaracak tek kişi Ali Koç. Geçen üç sene unutulacak.” dedi.

Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım’ın dün düzenlediği basın toplantısında söyledikleriyle ilgili olarak Geyikçioğlu, “Gerginlik hep vardı. Aziz Yıldırım üç sene önce aday olmamalıydı. Taraftarı bıktırdı. Aziz Yıldırım’ın gözünü kin bürüdü Ali Koç’a olan düşmanlığı sebebiyle Fenerbahçe’ye zarar verdi. Nihat Özdemir’i savunması ve Hakan  Şükür’ü örnek vermesi yanlış. Aziz Yıldırım’ın psikolojik sağlığı iyi değil. Dünkü konuşmanın Ali Koç’a olumlu etkisi olacaktır. Zaten kazanacaktı ama atılan iftiralar sonrası manevi destek buldu. Bu durum Ali Koç’a yaradı” açıklamalarını yaptı.

Bazı kongre üyeleri sosyal medyada, platform ve konuşma kürsüsünün boş tribüne bakmasını, katılımcılarla aradaki mesafeyi eleştirdi.

Kongrenin açılışı, 11.15 itibarıyla yapıldı. Ahmet Vefa Küçük başkanlığındaki divan kurulu, oy birliğiyle kongreyi yönetme yetkisi aldı. Vefa Küçük’ün, Ali Koç haricinde aday çıkıp çıkmayacağını sorması sonrasında herhangi bir aday çıkmadı.

Vefa Küçük’ün saygı duruşunda “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anılacağını” belirtmesi üzerine stadyumda “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” ve “Türkiye laiktir, laik kalacak” sloganları atıldı.

Fenerbahçe Spor Kulübü Genel Sekreteri Burak Kızılhan konuşmak için kürsüye çıktığında, kongre üyelerinin bulunduğu tribünden gürültü yükseldi ve üyeler konuşma kürsüsünün kendilerine çevrilmesini talep ettiler. Ardından konuşma kürsüsü üyelerin bulunduğu tribüne doğru çevrildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *