Özışık, Odatv’ye konuştu, Peker’i ayıpladı

Özışık, Odatv’ye konuştu, Peker’i ayıpladı

Süleyman Özışık, oğlunun düğününde gönderdiği hediyeyi ‘sergilediği’ gerekçesiyle Sedat Peker’i ‘ayıpladı’. Projelerinde yer aldığı AK Partili belediyeleri de tweetleri sildikleri için ‘lanetledi’.

Organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker‘in tweetlerinden sonra gözlerin çevrildiği isimlerden Süleyman Özışık ve Veyis Ateş‘in katıldığı Yazarlık Okulu’nu Odatv gündeme getirmişti.  AKP’li belediyelerin ve belediye başkanlarının tweetlerini sildiği projeyle ilgili Odatv, Süleyman Özışık’a sorularını yöneltti. 

KINIYORUM, LANETLİYORUM

Telefonla ulaştığımız Özışık’la karşılık sesleri kaydederek başladığımız görüşmede 6 – 7 belediyede yazarlık okulu projesinin gerçekleştiğini belirterek bunun gizli saklı olmadığını, belediyelerin, belediye başkanların ve kendisinin bunu sosyal medya hesaplarından paylaştığını vurguladı.

Etkinliklerin mezuniyetlerine bakanların katıldığını, bunların TV ve gazetelerde haber olduğunu kaydeden Özışık AKP’li belediyelerin ve başkanların tweetleri silmesi, haberleri kaldırması hakkında şunları söyledi:

“Şunu şöyleyeyim Bir defa hangi belediye hangi belediye başkanı hangi belediye çalışanı bunu yaptıysa kınıyorum, lanetliyorum. Ben kamuoyunun gözü önünde sosyal medya hesaplarından bu işi paylaştım. Devletine milletine bayrağına ve toprağına sadakatle bağlı olacak 1000 tane genç yazar adayı yetiştirdim.”

BU BİR SUÇ DEĞİL

Projede parti ayrımı yapmadığını her şeyin kamuoyunun gözü önünde olduğunu öne süren Özışık paylaşımları silen AKP’li belediyelere şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi belediyelerin bazı belediyelerin bunu silmesini kınıyorum. Şundan dolayı kınıyorum. Ben Kandil’e eleman yetiştirmedim, terörist yetiştirmedim ya da ben FETÖ’ye militan yetiştirmedim. Ya da ben DHKP-C terör örgütüne örgüt elemanı yetiştirmedim. Ben vatanına milletine bayrağına insanına sevdalı olan gençlere yazarlığın nasıl yapılacağını anlattım. Bu bir suç değil. Eğer bir suçmuş gibi silmişlerse ben kınıyorum. Ben bir hırsızlık yapmadım. Yolsuzluk yapmadım Neyden dolayı siliyorlar. Ben onu da kendilerine soruyorum. Bu benim ayıbım değil. Ben gurur duyuyorum yaptığımla.”

ERSOY DEDE DE KATILDI

Yapılan tek yazarlık atölyesinin kendi katıldığı olmadığını söyleyen Özışık “Yaklaşık 40-50 farklı yazar Akademisi var. Yaklaşık 40 50 tane ayrı gazeteci var. Bunu sağ cenahtan yapanlar da var soldan da var” dedi.

Organizasyon firmasının adını bilmediği belirten Özışık, Veyis Ateş’le ilgili ise “Yazar Akademisi’nde yazar olarak ders vermedi. Aynı belediyeler diksiyon, spikerlik ve televizyonculuk dersi verilmesini istedi. Veyis Ateş onun için katıldı. O dönemde Veyis Ateş’in hakkında hiçbir iddia yoktu” ifadelerini kullandı.

“Programa başka hangi gazeteciler katıldı?” sorusuna Özışık “Katıldığım bir programa sanırım Ersoy Dede katılmıştı. Davetli olarak katılmıştı. Onun dışında çok fazla kimseyi hatırlamıyorum” diye ekledi. 

BU BİR TESADÜF MÜ?

“Ersoy Dede ile ilgili de Sedat Peker iddiaları vardı. Özışık kardeşler olarak sizin için de Sedat Peker iddiaları oldu, Sedat Peker’in de Veyis Ateş’le ilgili iddiaları oldu. Bu bir tesadüf mü?” sorusuna Özışık’ın verdiği yanıt ise şu şekilde:

“Yani Sedat Peker’in bizi oraya ders vermeye gönderdiğini söylemeyeceksin herhalde… Şöyle Ersoy Dede’nin Sedat Peker’le ilgili savunduğu tweet’ler olmuş. Ama şunu söyleyeyim. Benim Üsküdar Belediyesi’ninde bu hizmeti verdiğim tarih dün değil. Ben 3 yıl önce bu hizmeti vermişim. Ben Esenyurt Belediyesi’nde 3 – 3.5 yıl önce vermişim. Şimdi o dönemde Sedat Peker hakkında da bir suç duyurusu yok. Bir suç isnadı yok. Sedat Peker’in Ersoy Dede ile ilgili bir iddia var ise ben Ersoy Dede ile birlikte ‘biz hadi şu işi yapalım’ diyebileceğim bir organizasyon değil bu. Belediye kendine göre bazı kişileri belirler. O kişilere teklif yapar. Kabul eden eder etmeyen etmez. Zannediyorum, hakkına girmiş olmayım Ersoy Dede bir başka yazarın Veyis Ateş olabilir, yoğun programımdan dolayı gelmediği bir hafta ‘Belediye ve siz gelir misiniz?’ diye teklifte bulunduğu için misafir olarak bir hafta geldi.”

İYİ NİYETLİ GÖRMÜYORUM

Kamuoyunda Peker’in dillendirdiği iddiaları hatırlattığımız ve ‘Yazarlık Okulu’nda ismi geçen isimlerin o tarihlerde bir araya gelmiş olmalarını ilginç bir tesadüf olarak görüp görmediğini sorduğumuz Özışık’ın cevabı şöyle:

“Tekrar söylüyorum. Bu sorunun anlamını biliyorum. Ama ben bu soruların ucunun nereye çekilmeye çalışıldığını biliyorum. Ben bu hizmeti 3 yıl önce verdim kamuoyunda karşılığı olan gazetecileri bu teklifi götürüldü. Sedat Peker aracılığıyla biz buraya gitmedik. Sedat Peker bu arkadaşlarla çalışın demedi. Benim 3 yıl önce de Sedat Peker’le bir hukukum yoktu. Telefon görüşmem yoktu. Bir gazeteci olarak dahi görüşmedim. Veyis Ateş’in görüşüp görüşmediğini bilmiyorum. Bugün bile görüşüp görüşmediğini bilmiyorum. Ersoy Dede’nin o dönemde bir diyaloğu olup olmadığını bilmiyorum. Yani buradan üçünüze de Sedat Peker iddialarda bulundu. ‘Üçünüz de belediyelerde bu işi yapıyorsun hayırdır’ gibi bir soruyu ben iyi niyetli görmüyorum.”

TELİF NE KADAR ALDI

Yazarlık Okulu’nda 60 ile 100 kişilik sınıflarda bir buçuk ayı haftasonları olmak üzere yaklaşık 3- 4 ayı bulan bir proje olduğunı kaydeden Özışık “Organizasyon firmasına kalan nedir ne değildir, bilmem. Ama bana söylenen hocam telif bedeliniz 3 bin lira. Siz bunun karşılığında bir ders verir misiniz? Kimi yerlerde 2500 lira kimi yerlerde 2000 liraya kadar düştü” diye konuştu.

PEKER’İN DÜĞÜN HEDİYESİ

Peker’in çok konuşulan düğün hediyesiyle ilgili Özışık şunları ifade etti:

“Şimdi bu işin çok detayına girmeyi doğru bulmuyorum. Şundan dolayı ben detayına girmiyorum. Yargıya intikal etmiş bir mesele olduğu için detay vermeyeceğim. Ama biz Anadolu kültürü ile yetişmiş insanlarız. Düğüne ve cenazeye gönderilen şeylerinin sergilenmesi açıklanması açıklayan kişinin kendi ayıbıdır.  Şimdi ben Sedat Peker hakkında bu bir suç duyurusu bir suç isnadı bir arama kaydı olmadığı bir dönemde benim de bana şunu gönder bunu gönder diye bir talebim olmadığı halde nikah salonunda gönderdiği bir adamımın karşıma çıkmasıyla bir hediye göndermiş. O hediyede benim şahsıma gelmemiş benim kızıma gelmiş. Şimdi ben bu hediyeyi ne yapacaktım? Yani gönderdiği adama küfür mü edecektim. Defol git buradan mı diyecektim. Ben bir talepte bulunmuş muyum? Bana şöyle bir  kolye gönderin. Benim kızıma şöyle bir şey gönderin demiş miyim? Ben gönderdiği hediyenin kapağını açmadan kızım ve damadıma uzatmışım.”

NE BOYUTTA BİLMİYORUM

Düğünde Hadi Özışık’In olup olmadığını ve Hadi Özışık’In Peker’le eski bir tanışıklığının bulunup bulunmadığını sorduğumuz Süleyman Özışık şunları söyledi:

“Onu Hadi Bey’e sorun. Bakın soyadımız Özışık ama ben Hadi Bey adına, Hadi Bey benim adıma konuşacak yetkiye sahip değil. Ve inanın sizi şerefimle temin ediyorum Ben ilişkilerinin ne boyutta olduğunu da bilmiyorum. Yani çok mu geçmişe dayalı çok mu yakına dayalı bunu bilmiyorum. Hadi Bey de düğündeydi.”

Hediye gönderen herkese teşekkür videosu çektiğini söyleyen Özışık hediyenin değerini belirleyip bunu kızının talebi doğrultusunda şehit aileleri ya da kadın derneklerine bağışlayacaklarını kaydetti.

PEKER’İN DİĞER İDDİALARI

Peker’in kendisi dışındaki iddiaları hakkında ne düşündüğünü sorduğumuz Özışık şöyle konuştu:

“Ben kendimle ilgili iddiaları ekranda anlattım yargı huzurunda da anlatırım. Bence adı geçen arkadaşlar çıkıp bu konularda birkaç kelam söylemeliler Ama konuşmuyorlarsa ben bu konuda söyleyecek bir şeyim yok. İddialar doğru mudur bilemem bunlar araştırılsın. Hakkında iddia olan kişiler de çıkıp bu konuda kendilerini savunmalılar. Niye savunmuyorlar bilmiyorum.”

Özışık her cenahtan yaklaşık 150 – 200 kadar gazetecinin yazarlık okulu benzeri projelerde yer aldığını da söyledi.

Odatv.com

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *