Sezgin Baran Korkmaz, ABD’nin talebi ile Avusturya’da tutuklandı

Sezgin Baran Korkmaz, ABD’nin talebi ile Avusturya’da tutuklandı

Türkiye’de hakkında kara para soruşturması başlatıldıktan sonra İsviçre’ye gittiği belirtilen SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz Avusturya’da tutuklandı.

Gazetecilere açıklama yapan Korkmaz’ın avukatı Mehmet Demir, müvekkilinin ABD’nin isteği üzerine Avusturya’da tutuklandığını söyledi. Avukat Demir, Türkiye’nin de müvekkilinin iadesi yönünde talebi olduğunu ancak yargı sürecinin Avusturya’da devam edeceğini öne sürdü.

VOA Türkçe’ye konuyla ilgili görüşlerini ifade eden hukukçular ise, “Korkmaz ABD’nin isteği doğrultusunda Avusturya’da tutuklandıysa mahkemeye çıkartılarak yargılanması için belli bir süre sonra Amerika’ya gönderileceği” yorumunda bulundu.

Korkmaz’ın adı ABD’de, Utah Federal Mahkemesi’nde Kingston kardeşler ve Lev Aslan Dermen (Levon Termendzhyan) yargılandığı davadaki iddianamede yer almıştı. Biyodizel üretimi yaptıkları öne süren Kingston kardeşler, Amerikan federal hükümetini 511 milyon dolar dolandırmış, paranın bir kısmının Türkiye’de Korkmaz ve sahibi olduğu SBK Holding aracılığıyla aklanmaya çalışıldığı iddia edilmişti.

Türkiye’ya kaçarken FBI tarafından yakalanan Kingston kardeşler, geçtiğimiz yılın mart ayında savcılıkla iş birliği yapıp, kara para aklama ve dolandırıcılık suçları işlediklerini kabul etmişti.

Türkiye’de de mal varlığına el konulan ve hakkında yurtdışı yasağı getirilen Sezgin Baran Korkmaz’ın adı en son, gazeteci Veyis Ateş’in kendisini hükümete yeniden yakınlaştırma vaadiyle 10 milyar Euro almak için şantaj yaptığı iddiasıyla gündeme gelmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *