NATO zirvesi sonrası durum konuşuldu

NATO zirvesi sonrası durum konuşuldu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile NATO zirvesi sonrası durum ile Afganistan konusunu telefonda görüştü.

Milli Savunma Bakanlığından Türkçe ve İngilizce olarak yapılan açıklamada, “Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Olumlu ve yapıcı geçen görüşmede, NATO Zirvesi sonrası bölgesel ve ikili savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunulmuştur.” denildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada ise, Lloyd ile Akar’ın iki ülke arasındaki iş birliği ve Afganistan’daki diplomatik varlığın sürdürülmesi üzerine konuştukları kaydedildi. Açıklamada, Lloyd’un, uzun süredir devam eden ABD-Türkiye savunma ilişkisinin önemini bir kez daha teyit ettiği, iki ülke arasında barış ve güvenlik konularında süren iletişim ve iş birliği için Akar’a teşekkür ettiği belirtildi.

NATO zirvesi sonrası ilk açıklama yapılmıştı

Biden’ın Avrupa’daki temasları hakkında gazetecilere telefon üzerinden brifing veren Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, “Başkan Biden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kararlı Destek Misyonu sona erdikten sonra havalimanının güvenliğini sağlamak için olası bir Türk misyonu hakkında ayrıntılı biçimde konuştu. Bunun hayata geçirilmesi için birlikte çalışma kararı aldılar” demişti. Sullivan,Türkiye’nin Kabil havalimanı teklifini hayata geçirmek için bir plan üzerinde çalışıldığını belirtmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *