NATO zirvesi programındaki görüşmeler

NATO zirvesi programındaki görüşmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı, Türkiye’nin NATO ülkeleri arasında ilk 5’te yerini alan bir ülke olduğunu söyledi.

Şehriban Hatun Camiinde cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtlayan, Erdoğan, NATO zirvesine ABD Başkanı Biden ile yapacağı görüşmeye ilişkin bir soru üzerine, zirvede öncelikli NATO ülkeleri olarak neler yapıldığı ve nelerin yapılacağı konularının ele alınacağını kaydetti.

Türkiye’nin NATO ülkeleri arasında ilk 5’te yerini alan güçlü bir ülke olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti: “Bununla birlikte Türkiye-Amerika arasındaki ilişkileri Sayın Biden ile ele alma imkanımız olacak. Bunun yanında ikili görüşmelerimiz var. Bu görüşmelerin içerisinde İngiltere Başbakanı Sayın Boris Johnson’la, Fransa Başbakanı Macron’la, yine aynı şekilde Almanya Şansölyesiyle görüşmemiz var. Yine Letonya, Litvanya başbakanlarıyla, cumhurbaşkanlarıyla görüşmemiz olacak. Tabii bu sayı artar, eksilmez. Böyle bir zincir ikili bir şekilde orada bu görüşmeleri devam ettireceğiz. Bir de NATO üyeleri olarak oradaki sunumlarımız olacak. Bu sunumları müteakiben de orada basın açıklamamızı NATO Zirvesi’nden sonra yapacak ve daha sonra da, en son görüşmemiz Biden ile olacak.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *