Amerikan senatosundan ‘müslüman yargıç’ hamlesi!

Amerikan senatosundan ‘müslüman yargıç’ hamlesi!

Amerikan senatosu, ABD İç Güvenlik Bakanlığında ve Amerikan ordusunda görev yapmış, Pakistanlı sulh hukuk hakimi Zahid Quraishi’nin Bölge Yargıcı olarak atanmasını onayladı.

Amerikan Senatosu, Zahid Quraishi’nin New Jersey eyaleti için bölge yargıcı olmasını onaylayarak, ABD‘de ilk defa, anayasanın III. maddesinde belirtilen ayrıcalıklı haklara sahip federal yargıçlık görevinin başına bir ‘müslüman’ getirdi.

Amaç, profesyonel çeşitlilik!

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, oylamadan önce söz konusu atama ile ilgili, “Yalnızca demografik değil, profesyonel çeşitliliği de genişletmeliyiz ve Başkan Biden’ın bu konuda benimle aynı fikirde olduğunu biliyorum. Quraishi, ABD tarihinde III. Madde federal yargıcı olarak görev yapan ilk Amerikalı Müslüman olacak.” dedi.

Hangi birimlerde çalıştı?

ABD Başkan Joe Biden tarafından aday gösterilerek Bölge Yargıcı olma yolu açılan Zahid Quraishi New Jersey’de sulh hakimi olarak başarılı bir kariyer geçmişine sahip.

ABD İç Güvenlik Bakanlığında bir süre başdanışman yardımcısı olarak da görev yapan yeni yargıç, 2004-2006 yılları arasında askeri savcı olarak hizmet ettiği ABD ordusunda yüzbaşı rütbesini kazanmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *